13. kolo
21.11.2015 16:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Swansea City - AFC Bournemouth 2:2

Zápas dvou trápících se týmů skončil - jak jinak - remízou. V prvním poločase ale jak Swansea, tak Bournemouth předvedly v určitém časovém pásmu výkon, na kterém by rozhodně mohly stavět. Všechny čtyři branky padli mezi desátou a čtyřicátou minutou, po trefách Kinga, Goslinga, Ayewa a Shelveyho skončil zápas 2:2.

Už v desáté minutě otevřel skóre Joshua King, pro nějž to byl vůbec první gól v Premier League. Měl při něm obrovské štěstí, respektive jej měl jeho kolega Junior Stanislas, který si díky odrazům od obránců Swans dostal s míčem až do šestnáctky, kde ho posunul na protější tyč. Tam už King ve skluzu překonal Fabianskiho.

Domácí odpověděli za pár desítek vteřin, ale tehdy konečně Bournemouth podržel jeho brankář. Adam Federici dostal před Borucem příležitost a využil ji hned v prvním momentu. Routledgovi vychytal střelu z bezprostřední blízkosti a uspěl i proti Ederovi při následném rohovém kopu.

I díky tomu se Cherries senzačně dostali už do dvougólového vedení. Chybu Brittona ještě King nepotrestal, ale když Daniels skvěle pronikl až před vápno, druhá branka byla nasnadě. Přes Artera se dostal míč až k Ritchiemu, jemuž se oba výše jmenovaní hlásili na finální pas. Ten nakonec dostal Dan Gosling, jenž míč zatloukl přímo do šibenice.

V klíčovém momentě nicméně Bournemouth nedokázal hru zklidnit, naopak hned vzápětí inkasoval. Taylorův centr sice obrana hostí odvrátila, ale Shelveyho hlavička už našla úplně volného Andrého Ayewa. Sám před gólmanem vystřihl odvážnou patičku a snížil.

Pár minut poté si oba hráči roli vyměnili a vylo srovnáno. Ayew upadl ve vápně po kontaktu s Francisem a následnou penaltu proměnil Jonjo Shelvey. Po obrátce už nepadl ani jeden gól, blíže k výhře však měli hráči Bournemouthu. Cherries totiž vypálili devětkrát, jenže jen jednou trefili branku. Hned ve dvou případech měl šanci rozhodnout stoper Steve Cook, ale pokaždé v dobré pozici kopl míč vedle.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

1 (tajné přání 1:1)

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele