31. kolo
20.03.2016 14:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Southampton FC - Liverpool FC 3:2

Southampton vs. Liverpool aneb Jak mohou střídání rozhodnout zápas. Po prvním poločase vedl Liverpool na St. Mary’s Stadium už 2:0, do druhého dějství však nastoupili čerství Sadio Mané s Martinem Škrtelem a začaly se dít věci. Senegalec neproměnil penaltu, přesto vstřelil dva góly, které spolu s jednou trefou Graziana Pellého znamenaly skvostný obrat. Obrat, který měl do značné míry na svědomí i zmíněný slovenský stoper...

Svěřenci Jürgen Kloppa přitom do utkání vstoupili přímo pohádkově, už v sedmnácté minutě vybojoval po zdánlivě ztracené akci míč na půlící čáře Adam Lallana, který jej předal Philippemu Coutinhovi. Brazilský kouzelník popoběhl do vzdálenosti nějakých třiadvaceti metrů a parádně k tyči vypálil. Forster vinou poněkud těžkopádnějšího zákroku na balón nedosáhl.

Ani ne za pět minut už vedl Liverpool o dva góly, opět po velmi přímočaré akci. Protiútok vedl Divock Origi, ve vápně uvolnil Daniela Sturridge, jenž si poradil parádně. Tělem zmátl Bertranda a přízemní ranou na zadní tyč nedal brankáři šanci. Reds navíc mohli odskočit dokonce na tři góly, jenže Allenův gól nebyl uznán z důvodu postavení clonícího hráče mimo hru.

O přestávce se však děly věci. Ronald Koeman poslal do hry vedle Saida Maného i Victora Wanyamu a tento tah se ukázal jako klíčový. Stejně jako rozhodnutí Kloppa dát šanci Martinu Škrtelovi. Právě slovenský reprezentant po třech minutách na trávníku fauloval ve vápně Pellého - to měl však ještě štěstí, jelikož Mané nařízenou penaltu i zásluhou skvělého zákroku Mignoleta neproměnil.

Belgický gólman dokázal svůj tým zachránit ještě po hodině hry, kdy konečky prstů vytáhl nad břevno parádní pumelici Romeua. Za pár vteřin však Ward-Prowse vybojoval na Flanaganovi míč, Pellé jej posunul k Sadiovi Manému, jenž tvrdou ranou napříč malým vápnem vstřelil klíčový kontaktní gól.

V závěrečné desetiminutovce se pak Liverpool definitivně zlomil, na čemž měl velký podíl zmíněný Škrtel. Nejprve prohrál vzdušný souboj s Grazianem Pellém, k italskému útočníkovi se posléze míč vrátil, aby jej nádherně poslal do branky. Vrcholem zmaru však byla situace o pouhou minutu a půl později...

Mignolet na začátku celé akce nezvládl odkop; do "svíce" se chtěl hlavou opřít Martin Škrtel, jenže minul - a vzápětí ho jako malého žáčka odstavil tělem o 15 kilo lehčí Ward-Prowse. Pellé pak bez váhání vyslal chytrou kolmici na Sadia Maného, jenž tentokrát přízemní střelou (opět na zadní tyč) rozhodl přestřelku ve prospěch domácích.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Přeji výhru Sotonu

Reagovat
M1ck0

0:1

Reagovat
M1ck0

0:1

Reagovat
Hardwell

0:1

Reagovat
diastan

Chtělo by to ztrátu Liverpoolu, s nimi to ještě o LM bude boj.

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
LokoLFC

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tu píšete Reds maximálně remizují když už, ale výhru nedají!

Reagovat
tlaci

Liverpoolu se letos venku daří. Věřím v 1:2. LFC !!!

Reagovat
Stan Smith

0:1

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou mameluci v tom Liverpoolu. V prvním poločase jim nepůjčí balón a ve druhém to takhle ztratí...

Reagovat
Hardwell

Reagovat
YNWA__MSN

WTF tak toje zase něco....Mignolet je díra

Reagovat
smazaný uživatel

900 doma

Reagovat
SOTON

Saints a Sparta krásná neděle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele