34. kolo
16.04.2016 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - Swansea City 3:0

Po sedmi kolech trápení konečně přichází naděje. Rafael Benítez slaví v den svých 56. narozenin první vítězství na lavičce Newcastlu a díky ztrátě Norwiche výrazně oživil šance na udržení. Až trapný nezájem hráčů Swansea, kteří se snažili snad jen v úvodu druhého dějství, tak zaslouženě nepotvrdili vítězství nad Chelsea a očividně se spokojí se čtyřiceti body.

Už v deváté minutě zaskočil Fabiańského a možná i sám sebe Anita, když se jeho centr zakroutil na břevno. Následně si Magpies neužívaly tolik balónu jako soupeř, a to především kvůli bídnému procentu úspěšných přihrávek, přesto však zakončoval výrazně častěji a hlad po gólu se v prvním dějství ukázala jako rozhodující.

Krátce po půlhodině se ještě po pasu k levé lajně nedokázal prosadit Colback, jenž z těžkého úhlu brankáře neprostřelil, pět minut před odchodem do šaten však Townsend našel z rohového kopu Jamaala Lascellese, jenž po důrazné hlavičce oslavil svůj první gól v St. James Parku.

Až po změně stran tak začali hrát i hosté, nicméně proti střele Ayewa povstal nebojácný Mbemba, Paloschi zase hlavičkoval nepřesně. V 70. minutě se po odvráceném centru Sigurðssona dostal k zakončení Williams, jeho pohotová rána nicméně jen lízla bližší tyč. Když posléze mířil ve výborné pozici i aktivní Montero, rozhodly se Straky drama předčasně ukončit.

Pojištění přišlo po dalším rohovém kopu, tentokrát sice teprve dvě minuty hrající Mitrović nepropálil hlavičkou změť těl, nejrychleji se však zorientoval jeden ze tří útočníků ve vápně, Moussa Sissoko a brankáři nedal z malého vápna žádnou šanci. Jakékoliv komplikace pak definitivně zakázal Townsend, když po další dobré práci Mitroviće poslal balón podél Fabiańského.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Beros

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

Čisté konto neudržíme 7:3

Reagovat
Beros

Reagovat
NuFc23

Verim vo vyhru domacich

Reagovat
Y.Cabaye

To já tak nějak celou sezónu a co z toho.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2x sigurdsson a třetí nevím

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 historie jako vloni

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Noustress

nejakým obrovským zázrakom by snáď ešte nakoniec mohol vypadnúť Norwich a Crystal miesto severanov

Reagovat
HullCity

Ale no tááák,Crystal nesestoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele