21. kolo
12.01.2016 20:45 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Newcastle United - Manchester United 3:3

Parádní podívanou připravili fanouškům v St. James Parku fotbalisté Newcastlu a Manchesteru United. Red Devils na severovýchodě Anglie sice vedli 0:2 a později i 2:3, domácí se však vždy dokázali sebrat a skóre vyrovnat. Hvězdou zápasu byl Wayne Rooney, který dva góly dal a jeden připravil pro Jesse Lingarda.

Úvod utkání přitom nijak nenasvědčoval tomu, že by se mohlo odehrát takový strhující zápas. Na první vyloženou šanci ze hry si diváci museli počkat skoro půlhodinu, skóre se nicméně měnilo již v deváté minutě. Tehdy zastavil hlavičku Marouana Fellainiho rukou nešikovně bránící Chancel Mbemba a Mike Dean neměl jinou možnost než odpískat pokutový kop, který s přehledem proměnil Wayne Rooney.

V letošní sezóně hodně kritizovaný kapitán Manchesteru se v 27. minutě objevil i ve zmiňované "první šanci ze hry", když ho po zaváhání Janmaata vysunul Lingard a Rooney z úhlu jen těsně minul. Z protiútoku si balón s Pérezem vyměnil Georginio Wijnaldum a ve stoprocentní pozici trefil pouze prostor, kde stál připravený David De Gea.

Podruhé se stav měnil v 38. minutě. Rooney přebral dlouhý pas na středu hřiště, aby pak chytrou uličkou oslovil Lingarda a talentovaný křídelník z úhlu nasadil Elliotovi jesličky - 0:2.

Newcastle ovšem tento gól paradoxně nabudil a čtyři minuty nato snížil. Colocciniho nákop sklepl Mitrović ke kopačkách Wijnalduma a nejlepší střelec svého týmu přímo z voleje nezištně uklidil míč do sítě, čímž si připsal svoji osmou trefu v ročníku.

Svěřenci Steva McClarena pokračovali v dobrém výkonu i po změně stran. Nejprve se povedeným manévrem blýskl Moussa Sissoko, De Gea mu ale perfektně zmenšil střelecký úhel a tuto příležitost zlikvidoval. Zanedlouho přesto kapituloval. Vzájemnou tahanici mezi Smallingem a Mitrovićem vyhodnotil Mike Dean v neprospěch hostů a z nařízené penalty vyrovnal sám faulovaný Aleksandar Mitrović.

Velmi důležitý moment přišel ještě předtím na opačném konci hřiště, kde obrovskou šanci zazdil Jesse Lingard - pokud by zvýšil na 1:3, utkání by se patrně vyvíjelo jinak. Třetí gól v Ellitově síti každopádně stejně přišel. Deset minut před koncem předvedl pěkný individuální průnik střídající Memphis Depay a odražený míč pak zpoza vápna napálil do šibenice Wayne Rooney.

Definitvní pojistku mohl přidat Fellaini, jenomže po dalším centru aktivního Depaye zblízka nevyzrál na Roba Elliota a pak musel zpytovat své svědomí. V 90. minutě se totiž podobně jako pár chvil předtím Rooney opřel do balónu na hranici šestnáctky Paul Dummet a s přispěním teče Chrise Smalliga rozradostnil celý stadion. Magpies však nadále zůstávají na sestupových příčkách.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (20)

Přidat komentář
NuFc23

1:0

Reagovat
scholes18

0:3 Ronney hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak napůl.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Už len ako fanúšik mestskeho rivala by si nám mal priať víťazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej já tipuji výsledky, ne že fandím tomu a tomu.

Fandění je na druhém místě i když připouštím, že Man Utd nemám rád, tak zde vidím výhru hostů, Newcastle hraje příšerně (nejen tuto sezónu) už jen ta obrana proto můj tip

Reagovat
smazaný uživatel

Vonku sme uhrali remízu, nevidím jediný dôvod prečo by sme minimálne ten bod nebrali aj teraz, poďme straky

Reagovat
Beros

Venku jsme měli štěstí!!! Ve čtyřech zápasech po sobě jsme nedali branku, takže pokud se nestane něco jako na Old Trafford, budou to pro MU 3 body!!!!! Pane McClarene, jestli chcete NU dostat do 2. ligy, jen tak dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu no je to viac než kritické, ale keď zahráme ako proti arsenalu už aj s gólmi možno snáď konečne, tak prečo nie

Reagovat
kylo ren

kde zijes, budem radi ze dame jednu branku

Reagovat
Beros

To je fakt... Obrana se docela zlepšila, i když pořád má na čem pracovat, ale ten útok je katastrofa!!!! 19 gólů ve 20-ti zápasech, to je číslo, na které by měl náš PAN TRENÉR hodně rychle reagovat, jinak to nedopadne vůbec dobře...

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dva nejslabsi kluby co se tyce utoku v premier league...0:0 se docela hodi...Vedeni ManUta jsou idioti...stale nevim kolik se toho musi jeste stat,aby vyhodili toho prasecaka :-( se tomu kriplovi strjne divim ze ma zaludek na to nicit nas klub a byt tak nenavidenej...a neodtahne sam...

Reagovat
smazaný uživatel

No ono sme docela v podobnej situácii navyše oproti vám sme na zostup takisto tréner na

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Mata)

Reagovat
Devil

Mike Williamson gol určitě nedal.....

Reagovat
smazaný uživatel

Williamson

Reagovat
kissak

parádní zápas, bylo by zajímavé jak by vypadal kdyby to nepískal Dean

Reagovat
smazaný uživatel

No zápas jsem neviděl ale šest branek je vidět že ani jeden tým neví jak na to. Naposledy podobným výsledkem v roce 2012 kdy Ďáblové hráli doma a tři body měli díky 90. Javier Hernández, který Vám chybí !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele