14. kolo
29.11.2015 17:15 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Swansea City 1:0

Do třetice všeho dobrého. Jürgenu Kloppovi se ve třetím ligovém utkání na Anfield Road konečně povedlo se svým týmem zvítězit, ani dnes to ale žádná hitparáda nebyla a nezaujatý divák se při sledování tohoto duelu musel nudit. O nejtěsnější výhře Liverpoolu nad Swansea rozhodl z pokutového kopu James Milner.

Přitom začátek zápasu dával fanouškům naději, že by dnes mohlo být k vidění atraktivní souboj. Po šesti minutách hry obral o balón na polovině hřiště Brittona James Milner, míč se pak po ose Firminho - Lallana dostal až k rychlému Ibemu, jemuž šanci na poslední chvíli skluzem překazil navrátivší stoper Kyle Bartley, sám si však málem vstřelil vlastní gól, naštěstí pro něj pouze zazvonila tyč.

Za chvíli zase Milner dobrým napadáním odzbrojil Sigurdssona, Lallana rozehrál do křídla na Morena, jehož centr si Jordon Ibe sice dobře zpracoval, při rozhodujícím momentu ovšem podklouzl a Ashley Williams celou situaci zažehnal. A to bylo z prvního poločasu asi tak vše, co stálo za zmínku - během úvodního dějství ani jeden z týmů nevystřelil na bránu, přičemž Swansea se v tomto ohledu nezlepšila ani po změně stran.

To Reds už alespoň dvakrát Lukasze Fabianskeho ohrozili - poprvé v 52. minutě, kdy to zpoza vápna zkoušel nepříjemnou skrytou ranou aktivní Ibe a polský brankář jeho skákavý pokus s vypětím všech sil vyrazil na roh. Ještě před tím si vytvořili snad jedinou zajímavou příležitost i svěřenci Garryho Monka, střela Ki Song-junga po přiťuknutí Sigurdssona však skončila pouze v hledišti.

Nejdůležitější moment celého utkání přišel v 61. minutě a nemohl u toho chybět znovu Ibe. Centr brzy dvacetiletého křídelníka zastavil rukou Neil Taylor a jeho jmenovec, hlavní rozhodčí Anthony Taylor, po chvilce váhání a poradě s asistentem ukázal na penaltový puntík. Nařízený kop bezpečně proměnil James Milner a připsal si třetí trefu v sezóně. Další mohl přidat čtvrthodiny před koncem, jeho zakončení ale scházeli centimetry a domácí se tak o vítězství museli strachovat až do posledních chvil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
LokoLFC

3:0

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

REDS

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Kuba94

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
REPLIKATOR

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
ian.rush

Velice důležité 3 body! A jsme zase v kontaktu s čelem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele