9. kolo
25.10.2014 13:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham zaskočil i ManCity a zůstává na LM pozicích

Takovému Didieru Drogbovi to zabralo 16 zápasů, Dembovi Ba 12 - Diafrovi Sakhovi stačilo ke vstřelení prvních šesti branek v Premier League pouhých sedm utkání. A jak důležitá byla ta dnešní! West Ham tímto zůstává na čtvrté příčce, zatímco ManCity začíná velmi nepříjemně ztrácet v závodu o mistrovský titul...

Velice ospale nastoupili Citizens do tohoto složitého venkovního utkání. Eliaquim Mangala si dokonce hned zkraje málem vstřelil další vlastní gól, tentokrát však Hart stihl pod břevnem včas zasáhnout. Anglický brankář pak musel hasit vážné nebezpečí rovněž v 19. minutě, kdy si Valencia v mírném ofsajdovém postavení počíhal na Sakhovo sklepnutí a následně Harta jak nastřelil, tak nekompromisně povalil na zem - až musel být chvíli ošetřován.

I přes prvotní Hartovy úspěchy nicméně nakonec bleděmodří za svou ležérnost přeci jen pykali. Hned ve 21. minutě Song exkluzivně nastartoval Valenciu, ten ustál atak soupeře, přihrál na malé vápno Amalfitanovi a francouzský záložník už měl po přeběhnutí Zabalety velmi snadnou práci. Rozeběhlý Valencia potom skončil daleko, daleko mezi diváky za bránou.

Ani tato pěkná akce pro ManCity neznamenala potřebnou vzpruhu. Hezkou kombinaci Agüera se Silvou znehodnotil vynikajícím obranným zákrokem Aaron Cresswell a jinak to dál bylo hlavně o West Hamu. Enner Valencia po centru zleva zakončoval mimo, pak si pro Amalfitanovu dodávku jen taktak nedoklouzal Sakho a tentýž hráč zanedlouho divže nepotrestal hrubě nevyvedenou rozehrávku City.

Manchester City se mimlořádně slabý první poločas vážněji pokusil vylepšit až v nastavení, tehdy ale Navasův centr pouze trefil Agüera, od něhož se míč odrazil vstříc výborně reagujícímu Adriánovi.

Ani do druhé půle Citizens nenastoupili dvakrát srovnané, spíš to od nich bylo stále to samé. Další šanci přesným centrem ihned po pauze vytvořil Downing (i když jen do ofsajdového postavení), aby jindy po sklepnutí spoluhráče sám bez přípravy nepovedeně zakončoval mimo.

Teprve po uplynutí bezmála hodiny hry vedení WHU poprvé viselo na vlásku - to když Agüero dvakrát po sobě ztroskotal nejprve na Adriánovi, a pak i na blokujícím stoperovi Collinsovi.

To už konečně ManCity alespoň načas nakoplo. Adrián se brzy musel vytasit s krádeží jasného gólu dorážejícího Yayi Tourého, přičemž o něco později tentýž hráč svou typickou střelou pro změnu orazítkoval břevno domácí klece.

V tu chvíli se ManCity jevilo být nastartované, ba nezastavitelné, zdání však v tomto případě úspěšně klamalo. Velmi záhy totiž přišel precizní Cresswellův centr z levé strany, Sakhův vyhraný hlavičkový souboj nad Clichym a Hartův zákrok až za brankovou čárou. Branková technologie opět zaúřadovala a ze Sakha tak udělala historicky prvního hráče West Hamu, který v Premier League dokázal skórovat v šesti po sobě jdoucích střetnutích.

Teprve vzápětí bleděmodří konečně plnohodnotně zareagovali - mohlo za to ojedinělé sólo Davida Silvy, který se v 77. minutě sám proháčkoval až do pokutového území West Hamu a pak lahodně zakroutil míč k zadní tyči.

Manchester City měl následně stále dost času na to alespoň vyrovnat, domácí však s vypětím všech sil odolali. Yaya Touré v největší šanci pálil akorát do boční sítě.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
Infernoqt

2:3

Reagovat
MCFC_8

Tazky zapas...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

na kladiváře se nám tradičně daří, tak věřím, že tradice zůstane neporušena. je na čase, aby konečně slehla chelsea, parodoxně hraje v manchesteru, tak nevím, přát účkám, aby je obrali ??

Reagovat
MCFC_8

Samozrejme...aby sme ich stiahli a sasek Mourinho sklapol

Reagovat
smazaný uživatel

... dobre vlakno

Reagovat
smazaný uživatel

ted sklaplo asi tobě co :D

Reagovat
OnlyWHU

Forma vydrží 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bod bereme 2:2 Go Irons

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím kvalitě na straně City. 1:3

Reagovat
vanGomm

Tip HX tj. výhra Manch.City o gól.V úterý remizovali v LM,tak teď by to mohlo dopadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MCFC_8

OBRANA BUDICEK!!!KATASTROFA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

+ k tomu nám stříli z útočníků pouze aguero a to je málo. chybí nám góly... edin je asi z formy jovetič zářil v přípravě a to je všechno. pak prohrajem v londýně. a co ještě zahodíme. naštestí dala chelsea remizu. zítra newcastle a v neděli derby.

Reagovat
MCFC_8

Edin ma zase svoje obdobie,Jojo to ozivil,dufam,ze v derby bude v zaklade

Reagovat
smazaný uživatel

takovej benzema by se nám hodil...sleduji ho delší dobu a je čím dál tím lepší. edin musí makat, góly chybí, pak nedotáhnem zápas do vítězného konce.

Reagovat
KingMaster13

Paráda Hammers a Saints prostě nejde nepřát strašně sympatické kluby

Reagovat
smazaný uživatel

yaya navas fernando

Reagovat
OnlyWHU

No tohle!!! WHU jede!!! Bravo Same+boys!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Super vykon celyho tymu! Diky kluci! Go IRON'S

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele