16. kolo
13.12.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Aston Villa 1:0

Kdybychom chtěli být správně dramatičtí, zřejmě bychom zkonstatovali, že si Aston Villa těžko mohla vysnít horší průběh midlandského derby než tento. Brzké vyloučení, gól po smolném odrazu a hned tři vykartování hráči pro příští zápas se silným Manchesterem United...

Zejména pravá strana byla z pohledu Villy ihned zpočátku nebezpečně propustná a Pocognoli brzy dokonce zajímavě pálil po jednom z více uvolnění. Již ve 22. minutě potom došlo na zcela fatální okamžik, který proměnil utkání hrané v solidním tempu v poněkud nezáživnou podívanou.

Richardson si nechal utéct balon, pak kolíky napřed ve skluzu nebezpečně atakoval Sessegnona a bylo to. Červená karta, druhá nejrychlejší v sezoně. Prakticky hned vzápětí WBA nabylo jasné převahy a v jednu chvíli se i dala pískat penalta po ruce soupeře.

Nějaké ty šance nicméně začaly přicházet až po poločase. O pauze tedy sice přišel na plac očividně nedoléčený Delph, ten však defenzivní složku oslabené Aston Villy opravdu nijak zvlášť nevyztužil.

West Brom naopak vypadal být konstantně nebezpečný, ačkoliv se mu dlouho nedařilo nic dotáhnout. Speciálně Brown Ideye si zřejmě měl počínat lépe při jednom centru z pravé strany a po jiném zase z té levé.

Definitivně rozhodujícím okamžikem se tak nakonec ukázalo být až Berahinovo vběhnutí na hřiště v 70. minutě. Jen za několik pár vteřin se právě střídající Angličan dravě vrhal po centrovaném míči, Guzan proto boxoval pouze k soupeři, a Gardner po neúspěšném pokusu Sessegnona přeci jen dopravil míč do sítě.

Oslabená Aston Villa následně už jen těžko sbírala potřebné síly k vyrovnání a spasit ji mohla snad akorát zázračná patička Bentekeho, která si to ovšem zčistajasna namířila těsně vedle levé tyče. Případně další Belgičanova střelecká příležitost, kdy se mu již uvnitř nastavení vůbec, ale vůbec nevyvedl technický obstřel placírkou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

tip X

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 Benteke

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele