28. kolo
04.03.2015 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Swansea City 3:2

Všech osm nejlepších celků Premier League dokázalo zvítězit. Největší měrou se o to postaral Tottenham, který se výhrou 3:2 nad Swansea udržel v kontaktu se špičkou - Velšany navíc právě z oné osmé pozice sesadil. Branky Sigurdssona a Ki hosty nezachránily, za Kohouty totiž pálili hned tři muži - Chadli, Mason a Townsend.

Tottenham si nic nedělal z pohárového zklamání a už po šesti minutách nakročil k vítězství. Rosův centr z levé strany doplachtil přesně na nohu Chadliho a Spurs vedli 1:0. Ještě před rozehrávkou však všem na stadionu zatrnulo, když na půlící čáře zkolaboval Batefimbi Gomis a musel být odnesen s kyslíkovou maskou. Podle zpráv z klubu je však útočník v pořádku.

Spoluhráči mu navíc mohli brzy udělat radost, dvorní exekutor přímých kopů Gylfi Sigurdsson v devatenácté minutě trefil mrtvým míčem tyčku. Dlouho však nesmutnil, jen dvacet sekund nato totiž Taylor poslal do vápna Ki, jenž využil Vertonghenova zaváhání a z takřka nemožného úhlu prostřelil Llorise - 1:1.

Do konce poločasu už se brankáři příliš nezapotili. Fabianski lapil propagační rány Masona i Bentaleba a opravdovou práci měl až po obrátce. Hned první vážný pokus Spurs však skončil gólem. Eriksenův úprk vstříc šestnáctce sice přerušila obrana Swans, ale míč dostal Ryan Mason, jenž pod břevno zakončil - 2:1.

Vítěznou tečku za pohledným zápasem učinil fantastickým způsobem Andros Townsend. Sedmdesátimetrový sprint vyšperkoval vhodnou zasekávačkou ve vápně Routledgovi, načež podél Fabianskiho přesně zakončil - 3:1. Deset minut před koncem ještě málem přidal čtvrtou tečku Roberto Soldado, ale Walkerův centr poslal hlavou pouze do tyčky.

Swansea se nehodlala vzdát, jenže její reakce přišla příliš pozdě. Až dvě minuty před koncem utekl po levé straně Montero a jeho jemný centr proměnil v gól Gylfi Sigurdsson. Tottenham však přece jen musel zachraňovat brankář Hugo Lloris.V nastaveném čase hlavičkoval po dalším Monterově centru stoper Fernández, jenže Francouz mezi třemi tyčemi Spurs svým tygřím skokem zachránil tři body na White Hart Lane.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Téměř čtvrt století" ? co League cup 2008???

Reagovat
HullCity

Jsem zvyklý,že tyhle preview píšou debilové,ale tohle je moc!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele