37. kolo
16.05.2015 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Hull City 2:0

Všechny síly vrhli hráči Hull City do toho, aby se před utkáním s Manchesterem odpoutali z 18. příčky, dvě dokonalé akce domácích jim ale vzaly naděje na body, naopak Tottenham míří za pohárovou Evropou.

Oba celky se bez větších problémů dokázaly přemístit k vápnu soupeře, tam ale začaly mít shodně problémy s finální přihrávkou, když už se podařila, zakončení ohrožovalo jen diváky za brankou. Tigers věřili především centrům, po jednom takovém od Elmohamadyho v 17. minutě střílel po chybě Diera zblízka Jelavić, rozezněl však pouze bližší tyč.

V útoku extrémně bezzubí domácí si připsali první zajímavou akci ve 28. minutě, Eriksenovu pobídku ovšem využil Kane k prudké střele těsně mimo. Na druhé straně se o zábavu vzápětí staral opět Jelavić, efektní nůžky postrádaly přesnější mušku.

Výraznou ránu utržili solidně hrající hosté osm minut po změně stran, Lamela totiž vymyslel milimetrovou kolmici do vápna pro Chadlieho, který si ťukl balón podél brankáře a do prázdné uklízel první gól zápasu, a to z vůbec první střely mezi tři tyče v zápase.

Neméně krásnou akcí po hodině hry navíc Tottenham už vážně zavelel k cestě do evropských pohárů. V útoku se nenechali rozhodit ani obranným zákrokem sudího Taylora, balón uprostřed hřiště převzal Mason a kouzelným lobem za obranu našel rusovlasého Roseho, který volejem nedal brankáři šanci. Za gólový problém přitom mohl Brady, který si naprosto mimo dění nepohlídal ofsajdovou linii.

Kritický stav věcí pro Hull City perfektně dokumentovala 70. minuta, kdy se během pár vteřin dostali hosté k pěti střelám, ani jednu však neprocedili přes obrannou hráz stojící až za vlastním brankářem. Když pět minut před koncem dokázal Harper nadvakrát uklidnit střelu z pádu od Kanea, přišla ta pravá velká chvíle pro anglický talent v minutě poslední. Při odchodu ze hřiště mu celý stadion děkoval za neuvěřitelnou sezónu aplausem ve stoje a my se můžeme těšit, co předvede za pár týdnů v České republice.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Nemyslím si,že Tottenham vypouští záměrně boj o EL,ale pokud by to tak bylo,tak bych byl rád za 3 body,které by na daly naději do posledního zápasu...1:2!!!

Reagovat
HullCity

Matematika nám jistou šanci dává,ale musíme porážet Manchester United,to je tutové,cokoli jiného=sestup a ostatní(Newcastle,ale především Sunderland)musí zaváhat.Alespoň budu věřit v tento scénář díky dnešnímu výkonu a bezpočtu šancí,které jsme měli,ale i díky té komické situaci v 70.minutě je jasné,že nejspíš sestoupíme...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele