7. kolo
04.10.2014 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Pardewa opět zachránil Cissé, Newcastle uhrál na Swansea bod

Alan Pardew bude muset složit svému útočnému esu Papissovi Cissému vyseknout velkou poklonu a vřelé díky. Senegalský kanonýr po dvou týdnech znovu dvakrát skóroval - tentokrát zachránil Newcastlu bod na půdě Swansea a zase jednou svého manažera v sedle. Velšané naopak pokračují ve výsledkové mizérii, na výhru čekají od konce srpna.

Fotbal se do utkání vklínil až po šestnácti minutách, kdy zablesklo na obou stranách. Kritická ztráta Sigurdssona před vlastním vápnem dala šanci na zakončení Obertanovi, jenž pálil z hranice šestnáctky těsně vedle. Ani půl minuty poté si ale na druhé straně Wilfried Bony narazil s nedávno chybujícím Islanďanem, udržel na zádech dotírajícího Dummetta a s přehledem zakončil přesně k tyči.

Nejlepší hráč sezóny v týmu Swansea podle hráčů i fanoušků se prosadil vůbec poprvé v probíhajícím ročníku Premier League. Loni přitom Bony nastřílel ve všech soutěžích celých pětadvacet branek.

Newcastle se zas a jednou trápil, což byla voda na mlýn protestujícím hostujícím fanouškům. Ti měli důvod tleskat jen po půlhodině hry, kdy na výsledkové tabuli zasvítilo přání "Brzy se uzdrav, Jonasi" směřované rakovinou sužovanému Argentinci.

Fotbalové radosti nicméně rozdávali prakticky pouze domácí. Ve vyložené šanci se do poločasu objevili ještě Ki, kterého zastavil kromě vlastní nepřesnosti i ofsajd, a opět Bony, jenž po centru zprava těsně minul prostor střežený Timem Krulem.

Až v úplném závěru Magpies dokázali prolomit obranu domácích a k překvapení celého Liberty Stadium z toho byl rovnou gól. Postaral se o něj ten, kdo zajistil jediný ligový bod Newcastu od konce srpna. Papiss Cissé si na přední tyči vyčíhl centr Obertana a dokázal jej i přes obtížnou pozici protlačit do sítě.

O přestávce slavnostně koupený párek s kečupem však fanouškům Strak v ústech zhořkl už pět minut po obrátce. Opět se do role asistenta vtělil Gylfi Sigurdsson, jenž před šestnáctkou hostí udělal obrovský kus práce, a to jak technické, tak i fyzické, a luxusně vyslaný Wayne Routledge dokázal vyběhnuvšího Krula s problémy přelobovat.

Alan Pardew, jemuž se máslo na hlavě pomalu měnilo ve stínající gilotinu, zareagoval dvojím střídáním, mladý Ameobi ani Riviére ale okamžitý zlom na hřiště nepřinesli. Naopak od definitivní pohromy zachránil Newcastle Krul, jenž skvěle reflexivně vychytal zakončujícího Bonyho.

A tak musel anglickému manažerovi zachránit krk opět Papiss Cissé, jenž akrobaticky nasměroval do sítě laskavý centr od Sammyho Ameobiho. Vytáhlý útočník mohl dokonce záhy zkompletovat hattrick, jenže v bezprostřední blízkosti Fabianskiho napálil míč nad. Když pak v závěru nerozhodl ani střídající Gomis, rozešli se soupeři smírně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
NuFc23

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechť skončí trápení strak, 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele