32. kolo
11.04.2015 13:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Everton FC 1:1

Žádná zázračná podívaná s férovým výsledkem se ihned po sobotním obědě strhla na Liberty Stadium, kde si Swansea remízou 1:1 s Evertonem zajistila vyrovnání dosavadního rekordu, co se počtu vytěžených bodů v jedné sezoně Premier League týče...

Zahajovací půlhodina, a ve finále vlastně i celý zbytek zápasu byly notně poznamenány jedním zraněním na každé straně. V dresu Swansea musel kvůli zranění už po 17 minutách střídat Bafetimbi Gomis, který se také dříve ocitl v nejslibnější palebné pozici úvodu duelu. Tohle vynucené střídání ještě nicméně Swans tolik větru z plachet nevzalo, o to se zasloužila spíše až změna na druhé straně - zhruba po 28 minutách kvůli potížím s třísly přepustil Osman místo na place Pienaarovi.

A právě jihoafrický křídelník byl záhy osvěžujícím přínosem hostující ofenzívě. Při brzkém gólu na 1:0 sice sám centr z levé strany minul, za ním číhající Lennon už měl nicméně usnadněnou práci. A Pienaar v aktivitě nepolevoval: do přestávky ještě stihl připravit slušnou šanci Konému, načež po jeho vlastní přihrávce sám nevýrazně zakončoval přímo do Fabianského.

Po obrátce už se do tempa zvládly vrátit také labutě. Domácí si ihned vypracovali dvě nikterak marné příležitosti, které měly sloužit jako ideální hrozba pro Everton. Jenže ten se nepoučil a po Colemanově drzé hře rukou vkleče na zemi Jonjo Shelvey s přehledem proměnil pokutový kop. Ve zbytku utkání už se pak spíše hrála údržba, remíza viditelně vyhovovala oběma stranám.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele