14. kolo
03.12.2014 20:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Agüero zářil a Man City rozstřílelo Sunderland 4:1

Co se nepodařilo Chelsea, Manchester City dokázal naprosto dokonale. Stadium of Light pod náporem ofenzivní kvality Citizens padl v poměru 4:1, o což se největší měrou zasloužil nejlepší střelec Premier League Sergio Agüero. V Sunderlandu dvě branky dal, na další přihrál a potvrdil, že je pro svůj tým jednoznačně nejdůležitější postavou v současné stíhací jízdě za zmíněnou suverénní Chelsea. Na tu City ztrácí po 14 kolech šest bodů...

Předchozí čtyři domácí zápasy Sunderlandu proti Man City skončily shodně 1:0 pro Mackems a rovněž dnešní duel napovídal, že by se stejný výsledek mohl opakovat i napopáté. Už po pěti minutách měl obrovskou šanci Rodwell, jehož gólovou střelu zastavil až na brankové čáře stojící Zabaleta.

Přesto se svěřenci Guse Poyeta prosadili jako první. Sebastian Larsson našel do uličky ve vápně nabíhajícího Connora Wickhama, jenž obloučkem překonal Joa Harta. Ani dvě minuty poté už ale stav korespondoval s úvodním hvizdem. Kdo jiný než Sergio Agüero zpracoval na hranici vápna pas od Jovetiće, bránícímu hráči v červenobílém nasadil housle a dělovou ranou k tyči nedal Pantilimonovi naději - 1:1.

Hosté byli v utkání aktivnějším týmem, v prvním dějství si připsali hned dvojnásobek pokusů i střel na branku než soupeř - a ještě do přestávky výsledek otočili. Přihrávku Tourého prodloužil Agüero a míč doskákal k nestřeženému Jovetićovi. Černohorský útočník dlouho neváhal a prvním dotekem prostřelil gólmana Sunderlandu mezi nohama.

Domácí nechtěli vzdát svoji kůži lacino a po změně stran důkladně prověřili anglickou jedničku v bráně Citizens. Larssonova střela ze střední vzdálenosti ani Verginiho hlavička však Harta nepřekvapila. Na druhé straně naopak uspěl Pablo Zabaleta. Pravý obránce naběhl do vápna, dostal úžasný pas od Nasriho a dokonalým lobem překonal Pantilimona potřetí.

Tehdy už bylo prakticky rozhodnuto, přesto si klub z Manchesteru neodpustil ještě jeden štulec. James Milner poslal z pravé strany balón mezi penaltu a malé vápno, kde už číhal Sergio Agüero. Argentinský kanonýr jedním dotykem zvýšil už na 4:1 a dostál své úžasné střelecké formě - se 14 ligovými zásahy má ve velkých soutěžích konkurenci jen v nezastavitelném Cristianu Ronaldovi.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
MCFC_8

Uz by trebalo prelomit 4rocnu smolu na tomto stadione....vzdy sme mali prevahu a prehrali 1:0.Je na case aby sa to otocilo v nas prospech!0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

presne, kdyz si ty zapasy vybavim....

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mangala nebude,snad se dá Kompany dohromady,protože pokud nebude ani on tak to

bude zajímavý,nevíte proč nedostává přiležitost Nastačič

tak snad vyhrajem 1-0(Jovetič)

Reagovat
MCFC_8

Tak Demi bude hrat urcite a 2.stoper dufam ze nebude Boyata.Matija by mal konecne dostat sancu

Reagovat
smazaný uživatel

Matija je zraneny a v zime na 90% odejde. Jinak stopera muze hrat i Sagna.

Reagovat
MCFC_8

Aha tak to som nevedel,dik za info.Ale je ho skoda.Hlavne ked si spomeniem na jeho 1.sezonu u nas...vtedy ma milo prekvapil

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
Tuxedo

Tipické 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám a věřím, že na stadium of light změníme statistiku, která za poslední roky mluví pro domácí. Pokud chceme být na špici a stahovat lídra tak nám nic jiného nezbývá. a v sobotu doma everton, ten to taky u nás hraje dobře. a ve středu as řím. co zápas, to náboj! good luck !

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Suderland beton jak proti nam, 0:0

Reagovat
REPLIKATOR

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

zaplaťpánbu, že jsme to otočili. black-cats brání až v 9-ti hráčích... v druhé půli by to měli otevřít. voda na náš mlýn ?? doufejme že ano. jiný scénář neexistuje, chelsea vede a kohouti to nejspíš neotočí. hlavu si můžu ukroutit.

Reagovat
MCFC_8

KONECNE!!!!Teraz sa ukazuje aka bola vyhra nad Bayernom dolezita,hracom stuplo sebavedomie a to je len dobre.Ak by nepolavili mohlo to byt aj viac,ale aj tak toto vitazstvo po 4 prehrach v Sunderlande chuti sladko

Reagovat
t0mmy33MCFC

bylo to prekvapive jednoduchy, fanousci black cats to ale tezce neunesli

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, jen mi překvapilo, že to domácí po přestávce víc neotevřeli, asi věděli proč... pořád bránili ve velkém počtu hráčů. černá série na severu anglie skončena. dobrá práce pelle a teď na everton!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Boyata ?

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, žlutá dle mého názoru přísná, ale on už tam něco před tím měl, tak to sudí vyhodnotil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele