25. kolo
11.02.2015 20:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Manchester City 1:4

Konečně. Manchester City po pěti soutěžních zápasech bez výhry konečně získal tři body - navíc na hřišti Stoke City, kde v nejvyšší anglické soutěži zvítězil po 33 a půl letech. Citizens rozdrtili Stoke 4:1, o což se největší měrou postaral Sergio Agüero. Argentinec skóroval po více než dvou měsících - a to hned dvakrát.

Úvod nicméně ovládli domácí, Moses vystrašil Harta, který jeho pumelici vyrazil jen na roh. Hlavičku Crouche pak na brankové čáře zablokoval Milner. Potters mohli jít dokonce do vedení; skvělá práce Mosese a zakončení Crouche však přišla vniveč - dlouhán se totiž v době přihrávky nacházel v ofsajdu.

Stoke opravdu soupeře přehrával a Hart musel opět zasahovat při dělovce N’Zonziho, kterou pak dorážel Moses - avšak minul. City se do vedení dostali vlastně náhodou, překvapivě z protiútoku po útočné akci domácího celku.

Zoufalý odkop Milnera zpracoval Sergio Agüero, který přetlačil Muniesu, na rohu vápna si poradil i s Bardsley a po půlhodině hry skvělou křížnou ranou překonal Begoviće. Vedení však hostům nevydrželo dlouho - Arnautović do přestávky načechral fantastický míč na hlavu Petera Crouche, který se hlavou prosadil už popětačtyřicáté - na rekord Shearera mu chybí jediný gól - 1:1.

V nastavené čase ještě rozvlnil síť Agüero, ale asistent rozhodčího odhalil, že tak dosáhl rukou. Na vítězný gól si tak Citizens museli počkat až do druhého dějství. Deset minut po přestávce nacentroval Nasri z pravé strany a klíčový muž týmu posledních týdnů James Milner hlavou poslal Man City do vedení.

Definitivní rozuzlení vyrovnaného zápasu zařídil teatrálním výstupem David Silva, který se po jemném zatažení od Camerona skácel jako po ráně vzduchovkou. Penalta však byla odpískána oprávněně a Sergio Agüero ji bezpečně proměnil.

Na konečných 4:1 pro obhájce titulu pak patnáct minut před koncem uzavřel pěknou střelou zpoza vápna Samir Nasri. Pátý gól mohl přidat ještě střídající Džeko, ale samostatný nájezd vyřešil zoufale, když míč bezmyšlenkovitě napálil do stojícího Begoviće.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MCFC_8

Tazky zapas ako vzdy na Britannia stadium,uz by trebalo zlomit remizove prekliatie podobne ako to bolo na ihrisku Sunderlandu a potvrdit,ze momentalne sme najlepsie muzstvo PL co sa tyka zapasov na superovych ihriskach....s odretymi usami 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

City vyhrají 1:3 Stoke dostane

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Bony

Reagovat
MCFC_8

Normalne sa modlim aby uz hrali...

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
milan78

yaya v základu, leč nedohraje ani poločas, vyřazen na neurčito

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tuxedo

Tak nad stoke vonku este v PL nevyhrali tak verím v 1x

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke nyní dostane naloženo 1:3 pro City

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nebude vadit moje analýza:

Zdravím vás,

Moje další analýza je na vsunuté kolo Premier League, které nese číslo 25. a hraje se 11.02.2015 v 20:45h

Toto kolo se utká domácí Stoke City a obhájce titulu Man City.

Stoke City se nachází na 10. příčce s třiatřiceti (33) body, což není úplně nejhorší. Jeho domácí forma z posledních 5 zápasů 3:1, 3:1(FAC) 1:1, 2:0, 0:2

(V,V,R,V,P) což opravdu není špatné, a celkové poslední zápasy Stoke v řadě R,V,V,V,P,V. Stoke hraje na domácí půdě a požene jej zmiňovaná forma s posledních zápasů a vidina ještě lepšího umístění v tabulce. Stoke, Evropské poháry? Nyní mu shází 10 bodů což není nereálné, ale u tohoto týmu tomu nevěřím ani zdaleka max. 7.8. místo na konci sezóny a to přeháním, protože jim dojde dech a ebo spíše týmy před nimi budou lepší.

V tomto zápase bude zřejmě chybět kapitán Stoke Ryana Shawcrosse, který má poraněné třísla. Známí útočník Peter Crouch, dostal novou smlouvu a je jedním z tahounů Stoke City co se týče gólů, společně s Jonathan Walters, Mame Diouf a doplňujícím útočníkem Bojan Krkić.

Na druhé straně v Man City je opravdu rušno, jejich forma je příšerná a za poslední body v podobě remíz, můžou být rádi za druhou příčku v PL.

Poslední zápasy Citizens vůbec nepoznávám R,R,P,P,R,V (s poháry). Minulé kolo hráli doma, proti Hull City, které bylo jasně lepší, což je opravdu překvapující zjištění. Kdyby J. Milner nedal v 90min. na 1:1 bylo by to, opravdu katastrofální výsledek.

V tuto chvíli je Man City na 2. příčce s 49 body a na obhajoba titulu se mu vzdálila na 7 bodů, za což si můžou sami ! Man City je považován, za branko stroj a já doufám, že už konečně prolomí ledy a toto kolo načnou právě zmiňovaný branko stroj, a konečně začnou hrát !

Dle mého by měli změnit styl hry, který byl dobrý a nápadný v 23. kole proti Chelsea, kde chyběla jen koncovka a dejme tomu trochu toho štěstí, mohli slavit s přehledem 3 body protože Chelsea byla jasně horší ze svým zaparkovaným Chelsea Busem, to dohrála tak, tak.

Můj tip: Hosté a padne 2 a více gólů s kurzem 1,92 je opravdu zajímaví a k tomu přidáme, doufám v ducha Man City v podobě Yaya Touré a nového útočníka jménem Bony Wilfried, který podle mého bude časem hlavní záložní zbraní City. Nemám informace jestli oba borci budou k mání, ale pokud ano minimálně Touré nastoupí a doufejme, že psychicky doplní Citizens v prospěch branek a hlavně vítězství, které potřebují jako sůl. Jestli nastoupí podobná sestava jako Aguero, nový Bony Wilfried, Silva, Nasri, Touré, Milner, Navas a zapojí hlavy dohromady, tak vyhrají.

Pokud toto kolo nebudou naplno bodovat, tak už to je velmi nereálné, protože Chelsea hraje doma s Evertonem a já doufám v klopýtnutí prohry a nebo aspoň remízky, jinak děj se vůle boží :)

Další informací jsou vzájemné zápasy mezi kluby, kteří proti sobě nastoupí na stadiónu The Britannia.

Stoke vs Man City vzájemné zápasy,

0:1 Stoke

1:0 Man City

0:0

0:1 Man City

3:0 Man City

1:1

Tyto zápasy ukazují, že je mezi těmito kluby tzv. fotbal o pár brankách, já ale věřím, že City nyní otočí výsledky vzájemných zápasů a začnou konečně hrát fotbal jaký umí.

Můj tip na výsledek: 1:3 pro Citizens

Kdo chce ať se přidá, já opravdu pevně věřím ve vzkříšení City právě toto kolo.

City musí hrát na tři body bez keců, žádná remíza a už vůbec prohra !

Reagovat
smazaný uživatel

pokud dlouhý komentář vadí omlouvám se

Reagovat
smazaný uživatel

Citizens na Britannia Stadium nemají nejlepší bilanci a v poslední době se jim proti zataženým obranám vůbec nedaří. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

KONECNE!!!Aj ked takyto vyrazny rozdiel som neocakaval.Paradny 2.polcas Dalsi zapas konecne s Yayom a Bonym

Reagovat
t0mmy33MCFC

No prvni polocas to byla zase hrozna krec, ale tu ruku Aguera sem na ctvereckovanym streamu nejak nevidel....v druhym konecne zacla vychazet kombinacni hra a bylo to jako drive, skoda, ze ted dlouho pauza....

Reagovat
MCFC_8

Trochu mu lopta obtrela ruku, ale je dobre ze dal tie 2 goly, uz to tiez potreboval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele