12. kolo
22.11.2014 16:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Stoke City - Burnley FC 1:2

V zápase mezi Stoke a Burnley bylo rozhodnuto už po půlhodině hry - domácí obrana v úvodu dvakrát zkolabovala a dovolila tak Dannymu Ingsovi vytvořit dvoubrankový náskok. Favorit už pouze snížil po trefě Jonathana Walterse. K bodům mu nepomohla ani obrovská převaha, vyjádřená více než sedmdesátiprocentním držení míče..

Svěřenci Seana Dycheho se tak začínají pomalu zvedat, vyhráli podruhé za sebou a odlepili se ode dna tabulky. Dnes přitom za vítězství mohou vděčit prakticky pouze krátkému intervalu mezi 12. a 13. minutou, kdy Ings vsítil obě trefy; pak už následovalo tuhé bránění náskoku. Dominantní výkon však Stoke nebyl k ničemu, hostující defenziva předvedla skvělý výkon a tři body udržela. Domácím příliš nepomohla ani ztráta Victora Mosese, který patřil k nejnebezpečnějším mužům na hřišti, 10 minut po změně stran však musel střídat.

Po "oťukávacích" deseti minutách Burnley poprvé udeřilo - brankář Stoke Asmir Begović nedokázal zkrotit přízemní pas Ashleyho Barnese a pouze jej vyrazil před sebe, čehož využil pohotový Ings a bez problémů dorážel do brány. O minutu později pak Kightly zaútočil po levé straně a milimetrovým pasem našel mladého útočníka, který z malého vápna zvýšil na 2:0.

To byla pro Stoke samozřejmě nečekaná rána; svěřenci Marka Hughese se však rychle oklepali a přikovali soupeře do defenzivy. Poté, co Walters ve 32. minutě hlavou uklidil do sítě excelentní pas Bojana Krkiće, to vypadalo, že vyrovnání je pouze otázkou času; domácí tlak byl skutečně velký. Ještě v první půli musel hostující gólman Heaton skvěle vyrážet technickou ránu aktivního Mosese.

Ztráta nigerijského reprezentanta byla sice výrazným oslabením, jeho náhradník Marko Arnautovic však příliš neotálel a krátce po svém příchodu na hřiště se připomněl povedenou přízemní střelou; branku však netrefil. Další střídající forvard Peter Crouch následně hlavičkoval na zadní tyč, kde číhal volný Steve Sidwell, kterému chyběly centimetry. To však bylo ze strany Stoke vše - ani obrovská převaha v držení míče, ani konstantní tlak na soupeřovo vápno nepomohly. Domácí nedokázali najít skulinku v pečlivě organizované defenzivě Dycheho týmu a připsali si nečekanou porážku.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

zkurvili mi tiket -.-

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele