1. kolo
16.08.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aston Villa dobyla Britannia Stadium a úvodní derby vyhrála

Hned na začátek nové sezóny dokázala Aston Villa uspět v tvrzi svého lokálního soka a pro mnohé překvapivým vítězstvím vstupuje do hry pravou nohou. Manažer Hughes doplatil na snahu hrát atraktivnější fotbal, naopak propracovaná taktika s bezchybnou obranou přinesla ovoce po šťastném zásahu Weimanna hostům.

Úvod klání si užívali snad jen fanoušci defenzivního fotbalu, kteří mohli opěvovat množství kvalitních obranných zákroků dobře organizovaných zadních řad obou stran. Aktivnější domácí si s míčem tykali, vše hatila až finální fáze, jež v lepším případě končila bezpečně nepřesnou ranou. Ve 25. minutě tak mohli děkovat Agbonlahorovi, který se hned v prvním kole dozajista zapsal na seznam největších střeleckých minel sezóny.

Pieters s Begovićem fatálně chybovali a dravý Richardson nahrával rychlonohému útočníkovi před opuštěnou branku, Agbonlahor však před obráncem nedokázal osmimetrový pokus bez přípravy namířit mezi tři tyče. Villans se tak alespoň dostali do tempa, ani domácí obrana však nevykazovala žádné závady. Nechybělo tak mnoho a v poslední minutě prvního dějství mohl otevřít skóre Bardsley, jeho jedovatou střelu z dvaceti metrů horko těžko vyrážel Guzan a Hutton musel důrazem zabránit dorážce do prázdné.

Ohromnou porci štěstí tak k prvnímu letošnímu zásahu využil Andy Weimann. Nejprve se k němu odrazil balón do vápna, který ovšem nedokázal zpracovat, nicméně se po neshodě dvou obránců dostal k míči znovu a z úhlu napřáhl k přízemní dělovce, kterou Begović dokázal proměnit pouze v úspěšný "angličák".

Jak čas postupoval, začínal být ve stále větší permanenci sprej rozhodčího, a to samozřejmě vyhovovalo hostům, jenž se do 70. minuty nemuseli bát vytáhlé postavy Petera Crouche a hravě si tak s míči do vápna poradili. Vůbec první a trestuhodně poslední pokus alespoň zdánlivě vyhlížející jako vyrovnávací vyslal až v 74. minutě Arnautović, zpoza šestnáctky ale o metr a půl minul. Villans následně bez sebemenších problémů ovládali míč desítky metrů od své branky a díky precizně organizované obraně odchází domů s čistým štítem a třemi body.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele