11. kolo
08.11.2014 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Queens Park Rangers - Manchester City 2:2

Strhující utkání bylo k vidění na Loftus Road. Queen's Park Rangers zde nad Manchesterem City dvakrát vedli, nicméně nakonec brali pouze bod. Ze spousty šancí na obou stranách vyústili čtyři branky - dvě dal Agüero, jeden Austin a do vlastní sítě zamířil Martin Demichelis.

Za silného deště začali aktivněji favorizovaní hosté - nejlepší kanonýr Premier League Sergio Agüero napřáhl z nějakých osmnácti metrů a jeho střela prosvištěla těsně nad břevnem Greenovy svatyně. Poté však byli nebezpečnější Rangers a během minuty vsítili dva góly, které následně hlavní rozhodčí Mike Dean neuznal.

Nejprve se po centru Charlieho Austina prosadil hlavou Richard Dunne, ovšem radost mu překazil pomezní rozhodčí zvednutím praporku. O malý moment později hrubě chyboval Joe Hart při rozehrávce, přihrál přímo na kopačku Austinovi a ten míč uklidil k pravé tyči. Mike Dean k překvapením všech opět odpískal. Anglický reprezentační brankář měl totiž štěstí v neštěstí - při odkopu se balónu dotkl dvakrát a sudí tedy musel správně přerušit hru.

Charlie Austin byl velice aktivní a v patnácté minutě měl další obrovskou příležitost, ale Joe Hart se tentokrát blýskl skvělým zákrokem. Zanedlouho se pětadvacetiletý forward konečně prosadil a to dokonce i v souladu se všemi pravidly. Maricio Isla pronikl po pravém křídle, ve vápně našel Austina a ten trefil přesně k levé tyči.

V 32. minutě už bylo znovu srovnáno - Sergio Agüero si po Mangalově dlouhém pasu pohrál s dvojicí obránců a přes padajícího Caulkera poslal míč za záda Roberta Greena. Nechybělo mnoho a v mžiku mohl argentinský útočník obrátit stav. Zkušený gólman QPR si však připsal vynikající zákrok. Ještě do poločasu mohl na druhé straně převrátit misky vah na domácí stranu kdo jiný než Charlie Austin - na fantastického Harta ale nevyzrál.

Druhá půle plynule navázala na polovinu první a hrál se tak výborný fotbal se spoustou šancí na obou stranách. Po pěkné akci na míč před prázdnou bránou nedosáhl skluzující Yaya Touré a na opačné půlce hřiště byl Ferův pokus sražen těsně vedle.

Domácí byli nebezpečnější - dvakrát v krátkém sledu pálil Eduardo Vargas, ale čtyřiadvacetiletý hráč nejprve netrefil prostor mezi třemi tyčemi a později jeho nepříliš razantní střelu ukryl do rukavic Joe Hart. Za svou aktivitu byli fotbalisté Queen's Prk Rangers odměněni v 76. minutě. Centr z pravé strany si do vlastní branky srazil nešťastný Martin Demichelis a Joe Hart neměl nárok jakkoliv zasáhnout.

V 80. minutě mohl definitivně rozhodnout Eduardo Vargas, jenž nadchl fanoušky akrobatickými nůžkami, a k dokonalosti chybělo jen mířit krapet přesněji. Za chvíli o sobě dali vědět opět Citizens. Tourého střelu Robert Green bravurně vyrazil a Milnerova dělovka prolétla kolem levé šibenice. Minutu nato Yaya Touré na velkou vzdálenost vyslal do šance Agüera, ten si pohrál s obránci i brankářem a zaznamenal dvanáctý gól v sezóně. Skvělá tečka za vynikajícím útkáním.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

no, musí být výhra, neboť chelsea jede do liverpoolu a letos slabě hrající fc jí nejspíš o body neobere. i když proč by nemohlo být překvápko na účet blues...

Reagovat
Noustress

skôr bude prekvápko na úkor City

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
rickroll

City nesmí dopustit,aby se hrála ta hnusná gólová muzika...0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MCFC_8

Nasi by si mali konecne vstupit do svedomia.Treba hrat do plnych celych 90 min.Ani si neviem predstavit co by to bolo bez Kuna.A Davida nema momentalne kto nahradit,tam nas tlaci topanka...

Reagovat
smazaný uživatel

mali by kupit zaloznika na pravu stranu a noveho trenera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele