36. kolo
09.05.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - West Bromwich Albion 1:1

Čtyři zápasy bez prohry obsahující tři výjezdy, tak zatím pokračuje brilantní závěrečná jízda Pulisových svěřenců. Na Newcastlu šlo po celý zápas jasně znát, jak moc touží po důležitých bodech k záchraně, a právě to mu svazovalo nohy v koncovkách své dominance.

V deváté minutě zachránil domácí od pohromy Anita, který z brankové čáry vykopl hlavičku Dawsona a postaral se i o následnou dorážku. Přitom si Newcastle v úvodu téměř výhradně přivlastnil míč, ani 70% času s ním na kopačce však nedokázal vymyslet nic kloudného. Výraznou převahu mohl proměnit v gól až po půlhodině hry Sissoko, ke kterému se balón dostal se štěstím přes několik odrazů, svého brankáře ale výtečně zastoupil Lescott.

Hned vzápětí se na druhé straně postavil k přímému kopu Gardner a od pravé lajny poslal centr k malému vápnu, kde Anichebe přetlačil Taylora a hlavičkou k bližší tyči otevřel skóre. Domácí hráči na sobě nedali nic znát a pokračovali ve stejném stylu hry a pět minut před koncem první půle zaslouženě vyrovnali. Ayoze Pérez si zpracoval centr právě od Taylora a z patnácti metrů propálil změť těl, Myhill viděl míč až na poslední chvíli a reagoval tak pouze ohlédnutím se za balónem mířícím přesně do levého spodního rohu jeho branky.

Už po třech minutách od změny stran mohl vrátit vedení hostům Gardner, který si naběhl na centr Fletchera, aby z první rozvlnil síť střelou do její vnější strany. Jinak se druhá půle nesla ve stejném duchu jako ta první, snad jen s ještě větším rozptylem rozložení sil. Zatímco Baggies nechávali domácí takřka stále u balónu, avšak perfektně likvidovali jakýkoliv náznak možného ohrožení, musel na druhé straně držet nerozhodný stav výborný Krul.

Ten se blýskl především proti Bruntovi, který už málem slavil po své hlavičce z pár kroků, nicméně brankář Magpies předvedl magický zákrok a vychytal i následnou dorážku severoirského nešťastníka. V 76. minutě si neméně skvěle vedl proti Berahinovi, kterého nepotěšil reflexivním zákrokem. To vše mělo dopomoci k tomu, aby Papiss Cissé strhl v poslední minutě vítězství na stranu Newcastlu, Myhill byl ale proti.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
NuFc23

Pri Carverovej neschopnosti a neprofesionalite, hracskej impotencii budem velmi rad, ak nufc vyhra, 2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo my chceme vobec uhrať, to sa musí Bromwich zlutovať a pustiť nám víťazstvo...

Reagovat
Devil

Straky go go....

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele