17. kolo
21.12.2014 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Sunderland AFC 0:1

Zase to dokázal! Adam Johnson potřetí za sebou skóroval na hřišti Newcastlu a potřetí se přičinil o vítězství Sunderlandu ve slavném lokálním derby. Šestizápasové čekání na vítězství tak Black Cats ukončily tím nejsladším způsobem.

Už ve třetí minutě měl velkou šanci ke skórování obránce Magpies Dummett, který zahrával přímý kop zhruba z 18 metrů. Po Colbackově přiťuknutí ovšem poslal míč nad. Jack Colback odehrál už osmé derby, předchozích sedm však za Sunderland; a poslední vzájemný duel dokonce ověnčil gólem, jenž pečetil výhru 3:0 v St. James Parku.

Stejným výsledkem skončilo i předposlední měření sil v Newcastlu - a Mackems zvítězili loni i doma. Sunderland tak toužil po čtvrté vzájemné výhře v řadě. Především v prvním poločase byli hosté lepším týmem a uprostřed úvodního dějství si vytvořili několik gólových šancí.

Po Johnsonově centru zakončoval hlavou volný Wickham, z úhlu ale odkrytý kout branky netrefil a rozvlnil jen boční síť. Ještě blíže gólu byl Steven Fletcher; ten se zase po pobídce Larssona báječně opřel do vysokého míče a rozezvonil břevno Alnwickovy svatyně.

Mladý brankář, jenž v Newcastlu působí jako trojka a chytá díky zraněním Krula a Elliota, si na nedostatek vytíženosti rozhodně nemohl stěžovat. Především Connor Wickham jej pořádně zaměstnával - jeho ránu z 20 metrů i hlavičku po centru Verginiho musel Alnwick vyrážet.

Newcastle byl slabším týmem a za celých pětačtyřicet minut si vytvořil všehovšudy jednu gólovku. To když Sissoko už s blížící se čtvrthodinou hry pronikl do vápna, ale následně střílel po zemi přímo do míst, kde se nacházel Pantilimon. Rumunský gólman se nezapotil ani při ráně Péreze, která se točila na zadní tyč, ale nakonec cíl minula.

Magpes navíc ihned po přestávce ztratili na několik minut stopera Stevena Talyora, jenž si po kolizi s Fletcherem a tyčkou rozsekl kůži pod okem. Přesilové hry Sunderland málem využil, Fletcher si krásně poradil ve vápně a našel v šestnáctce úplně volného Jordiho Gómeze, jenž však levačkou fatálně minul.

Gól na kopačce měl i domácí Ayoze Pérez, který selhal vinou skvělého zákroku Costela Pantilimona. Do Sissokovy přihrávky se španělský mladík opřel parádně, ale konečky prstů vysokého strážce sunderlandské brány tento duel zvítězily na plné čáře. Dvacet minut před koncem si poradil i s velkou šancí teprve sedmnáctiletého Adama Armstronga, jehož ránu na přední tyč pohodlně kryl.

Ještě nadějněji vyhlížela akce Péreze, který dostal od Tiotého pas do vápna, snadno obehrál Browna, jenže Pantilimon dnes přitahoval míč jako magnet. Alan Pardew se tak jal poslat do hry zlatého žolíka Papisse Cissého, který coby náhradník už dvakrát zatížil konto soupeře dvěma trefami a proti Chelsea a Hullu sám zařídil týmu 4 body. Pardewovi navíc vlastně záchranu na lavičce Strak.

Dnes však ani on Newcastlu nepřinesl štěstí; naopak to byl Adam Johnson, kdo na druhé straně zakončoval z ideální pozice - jenže přízemní střelou záhadně branku minul. Občasný anglický reprezentant zničil naděje domácích až v poslední minutě.

Pantilimon nejprve potvrdil status nejlepšího hráče zápasu, když opět vytáhl z šibenice gólovou ránu - tentokrát od Sissoka. Po následném rohu utíkal Johnson s míčem, ustál dva žluté zákroky od Sissoka a Dummetta a předal míč spoluhráčům. Po Larsson - Buckley se nakonec opět dostal k němu a dělovkou k tyči rozhodl o čtvrté výhře v derby pro Sunderland v řadě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (25)

Přidat komentář
Beros

Doufám, že kluci odčiní ten hrozný výkon, který předvedli proti Arsenalu a vyhrajou...

Reagovat
Beros

S Tottenhamem to bylo v poháru fiasko, takže takže nevim, nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevrav, to bola hrôza.....no som zvedavý na nedeľu, Wiliho by som nahradil Taylorom, Sissoko snáď bude mocť hrať, no hh, a otázka visí v bráne, ževraj je dosť možné že do brány pôjde 17ročný Woodman takže neviem čo nato povedať

Reagovat
Beros

Za poslední 2 zápasy skore 1:8!!!!!!!!

V obraně to hoří a útok mrzne...

Alnwick na to bohužel asi ještě nemá a Williamsona by měl nechat hrát v béčku...

Time, ať už si v bráně!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nechápem Pardewa, ktorýkoľvek tréner by ihneď reagoval v prípade zranenia aj jednotky aj dvojky, vidí že Alnwick na to nemá a ktovie či mať bude (Timothy už v jeho veku chytal naozaj dobre) proste, nechápem ako sa Pardew môže len prizerať, to skóre je zlééé..

Vo Wiliho som stále veril že dokáže nájsť tú formu keď s Colom hrali naozaj dobre, bohužiaľ, ani on už nato nemá, radšej Steveho, a v januári už čakám stopéra, tiež nie je možné, aby sme pomaly 4 roky hrali na troch rovnakých stopérov...no a útok, od Riviera som si veľa sluboval, ale nehádzal by som to všetko naňho, on hral v Monaku s dvojičkou v útoku, či už to bol Falcao alebo niekto iný, teraz je na hrote sám, nie je nato zvyknutý, Cisse ked má náladu a sa mu chce vie zahrať dobre, a Perez je bojovník ale treba viac.....no v janurári čakám 2 posily, jednoznačne stopéra proste, a aj útočník by nebol odveci

Reagovat
smazaný uživatel

a kludne nech príde aj staršia krv, mi momentálne nemáme lídra ktorý by nabudil to mužstvo a ťahal ho, Shearer,Cabaye,Nolan to boli hráči ktorý dokázali dodať tú potrebnú vzpruhu, čaká sa to od Siema De Jonga uvidíme kedy sa vráti a ako mu to pôjde, no keď prídu starší skúsení hráči vôbe nebudem proti

Reagovat
NuFc23

Preco mu tam Pardew neda do utoku Pereza alebo Cisseho tiez nechapem, furt bude hrat to svoje dementne na jedneho utocnika

Reagovat
smazaný uživatel

dokážem sa preniesť cez všetky Pardsove excesy ak dnes získame 3 body, naši sú namotivovaní ba až premotivovaní čo som čítal, hlavne Sissoko s Taylorom, aby to pre Steveho neskončilo opäť červenou kartou

Reagovat
NuFc23

Mozme kludne aj vypadnut, ale nech v oboch stretnutiach porazime Sunderland, ano?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3.0

Reagovat
smazaný uživatel

3 body jednoznačne musia byť!!!! Sunderlandu treba oplatiť poslednú prehru, a trošku mu naložiť,

3:0 - Cisse,Cabella,Sissoko

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
vanGomm

Reagovat
Y.Cabaye

Min. 2:0, Cissé a Ayoze

Reagovat
NuFc23

3:0, inak to nepojde

Reagovat
vanGomm

Tip 1 na první poločas.Kurz 2,50 to by se mohlo i uhodnout

Reagovat
Devil

Severské derby....

tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

Newcastle Utd 2:1 Sunderland AFC

Reagovat
smazaný uživatel

Jednadvacetiletý gólman si zatím vede velice dobře a nepřítomnost zkušenějších spoluhráčů není vůbec znát. ||| ale no tak, to teda bylo proti Spurs poznat

Reagovat
smazaný uživatel

akorat jsem se nad touhle casti taky pozastavil.

Reagovat
smazaný uživatel

to máš pravdu, já jsem si vybavil ty ligové zápasy nicméně kromě té jedné chyby chytá dobře

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele