20. kolo
01.01.2015 16:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Sunderland AFC 3:2

Utkání mezi Manchesterem City a Sunderlandem nabídlo dva naprosto odlišné poločasy. Zatímco během prvního se mnoho vzruchu neudálo, během druhého dějství padlo hned pět branek a některé opravdu výstavní. Citizens sice znovu přišli o dvougólový náskok, tři body ale nakonec pro bleděmodré vystřelil střídající Frank Lampard.

Nejzajímavější situace první půle se odehrály až na jejím konci a jako by předznamenaly strhující polovinu druhou. V 32. minutě vystřelil zpoza šestnáctky David Silva a Costel Pantilimon, shodou okolnostní bývalý náhradník Citizens, výborným zákrokem podržel svůj tým. Podobně si vedl i na opačné straně Willy Caballero, jenž dostal překvapivě přednost před Joem Hartem a ve správnosti svého rozhodnutí Pellegriniho utvrdil ve 40. minutě, když zlikvidoval volný přímý kop Sebastiana Larssona.

Po změně stran odstartoval gólovou přehlídku v 57. minutě Yaya Touré. Záložník z Pobřeží Slonoviny se po přiťuknutí Jovetiće úchvatným způsobem opřel do míče a z 20 metrů vymetl pravou šibenici hostující svatyně. Jednatřicetiletý středopolař tímto nechal vzpomenout na jeho podobně skvělou trefu z finále Capital One Cupu právě proti Black Cats v loňské sezóně. V 66. minutě byla k vidění další fotbalová lahůdka. Gaël Clichy našel svým přízemím centrem z levé strany na přední tyči Stevana Jovetiće a ten parádně patičkou pokořil Pantilimon podruhé. Sunderland však dokázal okamžitě odpovědět. Giaccheriniho pokus ještě dokázal Caballero vytěsnit mimo tři tyče, ovšem z následného rohového kopu se prosadil Jack Rodwell.

V 70. minutě se opět potvrdilo pravidlo "Nedáš, dostaneš." Jesús Navas orazítkoval pouze tyč, následný protiútok hostů zastavil Zabaleta až faulem na Larssona a rozhodčí East neváhal ukázat na značku pokutového kopu. Ten s chladnou hlavou proměnil Adam Johnson, který v minulosti stejně jako zmiňovaný Pantilimon i Rodwell v minulosti oblékal právě dres City. Netrvalo to ale dlouho a Pellegriniho ekipa opět vedla. Další vynikající centr Clichyho dolétl na hlavu Lamparda a zkušený fotbalista prokázal, že chilský manažer udělal velmi dobrý tah, když jeho hostování prodloužil do konce této sezóny. Manchester mohl přidat ještě další trefy, ale Lampard, Touré, Navas ani Fernandinho si na fantastického Costela Pantilimona nepřišli.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1.1

Reagovat
MCFC_8

Tieto zapasy musime zvladat s prehladom....3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

no doma proti Black Cats uz bylo dost soku a pozdnich zachran bodu... muze to byt podobny jak zapas s Burnley, ale snad si hraci uvedomi co to bylo za hru v 2.pol

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme odčinit dnešní zaváhání,takže je povinost získat 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 neviem ale mám cit že city pojd zase dole

Reagovat
MCFC_8

Dalsia strata je nepripustna!!!Verim,ze nasi si vstupili po tom 2.polcase do svedomia a vratia sa na vitaznu vlnu.Treba dobehnut Chelsea a vyvinut na nu tlak,kedze az po nasom zapase budu hrat v Tottenhame.

Reagovat
vanGomm

Všechno je sice možné,ale Manch.City by znovu remizovat neměl.Tip 1.Hosté si toho remízového krále pohlídají v jiných zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

chlapi hodte prosim link na stram..zrusili mi wiziwig :(

Reagovat
MCFC_8

Uz som sa bal,ze to dopadne ako s Burnley,ale nakoniec to mohlo byt po tych tutovkach aj 6:2.Chvalabohu za 3 body,boli sme lepsi a Sunderland ani nevedel ako vyrovnal...

Reagovat
t0mmy33MCFC

No tenhle zapas nevyhrat po tom vedeni, po te tycce Navase kdy to mohlo byt 3,1 a tech sanci co meli Milner a Lampard... to by bylo sileny

Reagovat
smazaný uživatel

Yaya to parádně trefil a protrhl obranný val soupeře, pak efektní patička Jovetiče, zdálo se to jasné... Lampard je jistota a pak jsme spálili spoustu šancí Vítězství se dalo v pohodě několikrát pojistit. Myslím si, že Caballero zachytal dobře. Teď se dívám na kohouty.

Reagovat
MCFC_8

Po polcase 3:1 pre slepice Snad to udrzia...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele