23. kolo
31.01.2015 16:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Ham United 2:0

Liverpool potřetí v řadě v Premier League zvítězil, v domácím prostředí porazil ambiciózní West Ham United 2:0. Reds byli od úvodu aktivnější, defenzivu Hammers se jim však povedlo prolomit až po přestávce. Nejprve se přesně trefil aktivní Sterling, výsledek pojistil v 80. minutě střídající navrátilec po zranění Daniel Sturridge.

První zajímavá situace se na Anfield Road urodila v sedmé minutě. Své rychlé nohy rozkmital Sterling, obelstil svého strážce, ještě přihrál Lallanovi, kterému zakončení překazil vracejíci se Collins a defenziva Kladivářů nakonec zblokovala i dorážku Lazara Markoviće.

Ve 24. minutě opět Liverpool zahrozil po své levé straně. Agilní Coutinho si vyměnil balón se Sterlingem, ten mu ho vrátil elegantní patičkou, dvaadvacetiletý Brazilec však pálil pouze do míst, kde byl připravený brankář Adrián a jeho ránu vyrazil.

Další tutovku si Reds vypracovali v samém závěru úvodního dějství. O'Brien možná až za hranicí pravidel ubránil Sterlinga, Hammers pak ale zaváhali při rozehrávce, čehož využil Marković a objevil se v obrovské příležitosti, ovšem ani nyní neměl správně seřízená mířidla.

Liverpool měl mnohem více ze hry a za svou aktivitu byl odměněn krátce po změně stran. Balón si znovu perfektně vyměnil Coutinho se Sterlingem a druhý jmenovaný v tváří tvář brankář Adriánovi nezaváhal a střelou podél španělského gólmana otevřel skóre.

West Ham se ani po obdržené brance nijak zvlášť nehrnul do útoku a téměř žádné příležitosti si nevypracoval. Naopak domácí rozhodli o zisku třech bodů deset minut před koncem základní hrací doby. Coutinho se blýskl brilantní individuální akcí, aby pak přesnou kolmicí našel Daniela Sturridge, jenž pokořil Adriána ranou na přední tyč. Anglický reprezentant se vrátil na trávník přesně po pěti měsících a ihned se dokázal prosadit, potřeboval na to pouze dvanáct minut.

Třetí gól mohl přidat střídající Ibe, avšak Adrián se tentokráte vyznamenal. Na opačné straně v nastaveném čase skóroval O'Brien, hlavní rozhodčí André Marriner ale branku pro Nolanův faul na Mignoleta neuznal.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
M1ck0

těžký zápas...2:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
LokoLFC

pokud chceme pomýšlet na poháry, tak musíme vyhrát... trochu se bojim obrany bez Sakha

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, rozehral se ke skvelym vykonum

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hawk

West Ham i Liverpool jsou týmy dvou dváří (Liverpool obzvlášť), takže to může dopadnout jakkoliv, jelikož výkony střídají oba jak na jedoucím pásu. Jako fanoušek Irons však věřím, že West Ham se po vánočních porážkách (nutno říci, že s Arsenal měli smůlu) již opět dostal do své formy a to potvrdí i zde. Tip 1:1 přání 1:2.

Reagovat
REPLIKATOR

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se na to nedalo dívat.Výkon bez štávy Priste to snad bude lepší ! ! Come on IRON'S

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele