30. kolo
22.03.2015 17:00 CET
2 : 3
(2:2)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Chelsea FC 2:3

Divoký zápas na KC Stadium nakonec znamenal veledůležité tři body pro vedoucí tým Premier League - londýnskou Chelsea. Hrdinou zápasu se stal Loïc Rémy, jemuž stačila minuta na trávníku, aby rozhodl o těsném vítězství svého týmu 3:2. Blues díky tomu udrželi šestibodový náskok na druhé Man City, na které mají stále zápas k dobru.

Už po minutě hry zazářil Eden Hazard. Belgický kouzelník převzal míč po sklepnutí Diega Costy, doběhl s ním na hranici vápna a parádní ranou zamířil přesně k tyči. Po chvíli si oba dva svou roli vyměnili, když Hazard zahájil akci, na jejímž konci Costa perfektně z kraje šestnáctky překonal McGregora podruhé - 0:2. Po dvou měsících si navíc u gólu připsal asistenci Fábregas.

Mezi brankami navíc utíkal sám na branku Abel Hernández a Thibaut Courtois jej fantasticky vychytal - všechno tak šlo podle představ Chelsea. Ta sice v utkání nebyla jasně lepší, pouze využila dvou geniálních momentů ofenzivních hvězd. Hull byl nicméně v prvním dějství aktivnější a celkově v něm přestřílel Chelsea nevídaným poměrem 14 - 3, byť většina pokusů šla mimo tři tyče.

Než si Courtois vybral svůj nešťastný moment, ještě jednou Chelsea zachránil. To když u tyčky vyrazil přesně mířený přímý kop N’Doyeho. V polovině úvodního dějství však kapituloval. Hbitý Robertson pronikl na levé straně přes Williana a otřesně bránícího Ivanoviće, dokonalým pasem našel na zadní tyči Elmohamadyho, jenž neměl těžkou pozici.

Ještě snadnější roli měl o pouhých 74 sekund později Abel Hernández. Nutno předeslat, že kus špatné práce opět odvedl nezvykle špatný Ivanović, který zavřel vlastního brankáře přihrávkou na slabší nohu a v inkriminovaném okamžiku mu ani trochu nepomohl. Faktem však zůstává, že Courtois měl odpálit míč do autu - kličku mu totiž Hernández snadno vypíchl a bylo vyrovnáno - 2:2.

Tahle příšerná dvouminutovka Chelsea ještě více srazila k zemi a Hull mohl pokračovat v jednom z nejpozitivnějších výkonů v letošní sezóně. Do přestávky lídrovi soutěže nedovolili Tigers vůbec nic, naopak aktivním projevem převzali roli týmu, který určuje tempo utkání.

Změna stran tak logicky přišla vhod spíše Chelsea, který mohla čtyři minuty nato jít znovu do vedení. Skvělý Hazard pronikl do vápna mezi několika hráči soupeře a připravil gólovku Fábregasovi, jenž těsně minul zadní tyč. Chelsea byla ve druhém poločase jasně lepší, ale před vápnem Hullu jí chyběla lehkost.

Tigers byli naopak stoprocentně přímočaří a jediné zaváhání Luíse jim pomohlo vytvořit trojnásobnou šanci na vstřelení branky. Thibaut Courtois však potvrdil, že jeho chyba z první půle byla výjimkou, když fantasticky pochytal střely Elmohamadyho, Livermora i Ramíreze.

Chelsea se zasloužené odměny, která nakonec zajistila Blues všechny tři body, dočkala až čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem; krátce poté, co lehce zraněného Costu vystřídal Loïc Rémy. Byl to právě on, kdo stál na konci pohledné kombinace Fábregase a Williana a s velkým štěstím propasíroval míč skrz brankáře McGregora - 2:3.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

poďme ! 0:3

Reagovat
HullCity

V roce 2009 a 2010 jsem též měli být jednoznačně poraženi,ale zvládli jsme remizovat...snad se povede něco takového i letos...1:1.

Reagovat
HullCity

Právě kvůli takovýmto výsledkům věřím,že letos nesestoupíme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
frederik

jasná výhra hostů 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to dame :-) 0-2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele