16. kolo
15.12.2014 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Everton FC - Queens Park Rangers 3:1

Venkovní forma Queens Park Rangers dál zůstává zralá na zaplakání. I po dnešku platí, že Londýňané severně od Loftus Road nevyhráli od listopadu 2011, a nutno jedním dechem dodat, že k vítězství neměli moc blízko ani tentokrát. Everton vyhrál s přehledem 3:1 a mrzet ho může snad jen další zranění Mirallase...

Vstup do zápasu byl z obou stran velmi opatrný a na první pohled tak proti sobě nastoupily dva dobře organizované celky. Tenhle názor však jeden musel brzy přehodnotit. První náznaky přišly už po 26 minutách, kdy Naismith po nižším centru z pravého křídla pálil jen do protihráče a Mirallas navazoval ranou těsně nad břevno.

Everton se nakonec poprvé prosadil ve 33. minutě, a to díky trademark průniku Rosse Barkleyho. Ten si na cestě k vápnu QPR v rychlosti narazil s Lukakuem a pak levačkou otřel svou pěknou střelu o záda bránícího soupeře.

Toffees se takto s trochou štěstí dostali do zaslouženého vedení, a to ještě před pauzou potvrdili za přispění ještě větší dávky štěstěny. Doslova pár sekund před pauzou totiž Mirallasův projektil z přímého kopu odklonil Vargas vskutku zásadním způsobem a Robert Green byl tentokrát úplně bez šance.

Aiden McGeady ještě v nastavení úvodní části málem zvládl dokroutit svou střelu na zadní tyč, jeho tehdejší neúspěch však nakonec EFC vůbec nemusel trápit. Irský křídelník se totiž jen deset minut po obrátce projevil pro změnu jako schopný driblér a asistent, když jemným centrem vyzval hravě skórujícího Naismithe - 3:0, hotovo.

Celé gólové situaci předcházel strašidelný odkop z dílny Greena a ještě horší navázání od Dunnea, což tak nějak podtrhlo veškeré dnešní zoufalství Hoops. Ti se ke střele opět dostali až v 66. minutě, když Vargas nedokázal sklopit svou koncovku po Mutchově výzvě. A jistá korekce skóre potom nadešla až přespříliš pozdě, deset minut před vypršením řádné hrací doby.

Tehdy dostal Mutch až moc prostoru uvnitř pokutového území, a i když jeho samotného Howard výborně vychytal, na Zamorovu dorážku už neměl nárok. QPR takto docílilo vůbec první venkovní branky v sezoně, jejímž autorem není Charlie Austin.

Na žádný závěrečný tlak už nicméně Londýňané neměli; naopak ještě přihlíželi Eto’ově ráně do tyče, zatímco o něco dříve Jordon Mutch poskvrnil svůj zlepšený výkon poněkud zbytečným a hlavně nebezpečným zákrokem na Mirallase, který vyústil v další nosítka pro belgického smolaře.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil jsem na karamely,ze vyhrajou aspon o dva goly,tak makejte.. 2:0 by stacilo

Reagovat
smazaný uživatel

to ale musi vyhrat 3:0 prece ne kdyz si vsadil o 2?

Reagovat
smazaný uživatel

ty na to ides LOGICKY

Reagovat
Corleone

Reagovat
vanGomm

Ti X,nebo HX.Na oba tipy tam jsou slušné kurzy.

Reagovat
hradec

Everton FC 2:1 QPR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele