5. kolo
20.09.2014 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Sunderland AFC 0:0

Ani páté kolo nepřineslo Burnley či Sunderlandu první ligové vítězství v sezóně. Domácí se tak stávají králi neatraktivních zápasů, když tři jejich představení v řadě skončili bezbrankovou remízou. Ve smíru zase odchází hosté už počtvrté z pěti kol, prvně však alespoň udrželi čisté konto.

Do utkání vlétli aktivněji domácí, když se jim ale první nebezpečné balóny do vápna nepodařilo uklidit za záda brankáře hostů, hra se po první desetiminutovce vyrovnala a při premiérovém postupu na branku Burnley hned mohl trestat Giaccherini, jeho nepříjemnou přízemní střelu krotil na poslední chvíli Heaton.

V 19. minutě se zase musel předvést Mannone, když Jones vypálil z vápna bez přípravy dělovku mířící doprostřed branky. Koncentrovaní obránci obou stran posléze nedovolovali mnoho vzrušení, až ve 35. minutě se uvolnil k prudké, falšované střele Jutkiewicz a brankář hostů měl co dělat, aby nadvakrát míč uklidnil. Jestli by si v dresu Black Cats zasloužil někdo kladné hodnocení, byl by to všudypřítomný Connor Wickham, ani ten však svou snahu nebezpečnějším pokusem korunovat nedokázal.

Přestávka jakoby neexistovala, pokračovalo se plynule dál a hosté získávali stále vyšší kontrolu nad míčem. Ti tak chtěli sklidit sladké ovoce hned z počátku druhé půle, Rodwellův "plováček" však s obtížemi Heaton zlikvidoval a Shackell zase dokázal odvrátit na brankové čáře pokus Giaccheriniho, jenž těžil z výborné práce Johnsona.

Pozadu nezůstával ani Wickham, ten i přes ránu, která mu zrovna nesedla, neslavil úspěch jen kvůli pár decimetrům. Na druhé straně se zablýsklo na lepší časy v 68. minutě, když z těžké pozice pálil Jutkiewicz, Mannone byl však na střelu z ostrého úhlu připraven dobře. Posledních dvacet minut však bylo pouze trápením domácích, které ještě vystrašily dvě rozezněné tyčky Heatonovy branky. V 87. minutě svým pokusem zpoza vápna trefil břevno Barnes, ve druhé minutě nastavení pak za nepatrného doteku brankáře orazítkoval tyč Patrick van Aanholt. Dohrávka se zjevným nedostatkem sil zajistila smutné resumé - i na pátý pokus ani jeden z marné dvojice nedokázal zvítězit, když nudná hra nepřinesla jediný gól.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Connor

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele