13. kolo
01.12.2013 17:10 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

ManCity doma pokračuje v dominanci, smázlo i Swansea

Ve velké pohodě si Manchester City doma proti Swansea splnil povinnost. Jasnou výhru 3:0 odřídili poslední dobou tradičně spolehliví vůdci ofenzívy Agüero s Nasrim a rumunský brankář Costel Pantilimon si pro jistotu dokráčel už pro druhou nulu ve třech ligových startech.

Labutě, dnes oděné do netradičních švédských barev, měly ke snovému startu poměrně daleko. Už v osmé minutě to totiž měl Negredo při standardce těsně za vápnem až příliš ulehčené: prostor u zadní tyčky si vysloveně říkal o trefení - a Španěl nezaváhal. Mistr mrtvého míče a letos již čtyřikrát úspěšný Yaya Touré má v týmu "konkurenta", zdá se.

Ani Swans nicméně v úvodních pasážích nebyli úplně bezradní. Shelvey se uvedl dvěma pokusy z větší vzdálenosti, po obou se musel vrhnout Pantilimon. Právě kmenový hráč Liverpoolu byl obecně tím hostujícím hráčem, kolem kterého se točila veškerá aktivita Swans. Ve 22. minutě takto vyzýval Álvara Vázqueze, aby sledoval jeho fatálně nepovedený finiš.

A když už to na sebe vzal někdo jiný, dopadlo to podobně. De Guzmán sice takříkajíc "vymyl" Demichelise, krásné uvolnění ovšem následovala přepálená branka. To vše přitom těsně před pauzou, kdy by Swansea vyrovnání uvítalo ze všeho nejvíc.

Ještě před tím se mohlo blýskat také na druhé straně. Agüero si jednou po bezmála půlhodině našel v pozorné obraně Swans ojedinělou skulinku a po delší době z těžšího úhlu prověřil Tremmela. Přičemž to ještě nebezpečnější přišlo z navazujícího rohového kopu, když se do vzduchu nádherně pověsil Demichelis a orazítkoval břevno hostující svatyně.

Krátce po přestávce byl znovu při chuti De Guzmán, jenž se prodral ke koncovce z většího úhlu; a také Agüero v bleděmodrém, který si dokonale zpracoval dlouhý nákop Tourého, pak jej ale zradila klička gólmanovi. Na 2:0 tedy upravoval až Nasri v 58. minutě, když v rychlosti přebral kolmici od Tourého a s precizní koncovkou si počkal do správné chvíle.

Naproti tomu Zabaleta po chybné rozehrávce brankáře Tremmela úmyslně zakončoval procítěně, takovým pololobem - a také nepřesně. Tak jako tak se nicméně argentinský obránce alespoň na jednom gólu svého týmu zpříma podílel: v 77. minutě přesprintoval celé hřiště, přitom obdržel úžasně načasovaný pas od Milnera, a potom pod sebou našel uhlazeně skórujícího Nasriho.

Záhy už mohl dokonce i Agüero vystřídat; City mělo zkrátka odpracováno. Ne tak Nasri, který ještě v 86. minutě ve dvojici s Džekem usiloval o hattrick. Svou ránu pravačkou ale na zadní tyč dokroutit nezvládl. A o další hřebíček do velšské rakve se pokoušel také netradiční střelec Fernandinho.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
diastan

Doma by neměl být problém...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Aguero, Bony...

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
Flamex

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Swansea nebude lehka... ale uz by mel hrat Kompany ,tak uvidime 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lehké to nebude,skoro jako každý zápas...,ale domácí dominantní pozici bychom měli potvrdit. za chvíli nás čeká souboj s arsenalem, tak je třeba náskok lídra stahovat. taky mě zajímá osud edina, plzeň dal celou (což sem očekával), na jeho hře je vidět smutek. 4 gól do sítě viktorky ani neslavil, no nevím nevím. před sezonou MP o něm mluvil, že je to klíčový hráč. v současné formě sergia a negreda má malou šanci na základ...

Reagovat
lucius6

Mám Edina rád, ale upřímně si myslim, že jeho budoucnost nebude spjatá ze City, asi mu úplně nesedí styl hry, který City preferuje, těžko říct, ale asi by bylo nejlepší kdyby v létě odešel, moc rád bych ho viděl třeba v Laziu, které by mu podle mě sedělo, ale to je asi nereálné

Reagovat
MCFC_8

4:0 by to mohlo byt.Swansea bude chybat Michu a Bony.Verim,ze budeme pokracovat v nastupenom trende.

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 swansea je totalne v p*deli

Reagovat
smazaný uživatel

půle zatím nic moc. zápas nemá tu správnou šťávu. chce to druhý goal, ale blíž k němu byli hosté... jen aby nebyl problém!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele