22. kolo
19.01.2014 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Eto’o popravil Man Utd, Chelsea je po výhře 3:1 zase blízko špičky

Big Sam. Šlágr mezi Chelsea a Manchesterem United rozhodl jediný muž, navíc ten, od něhož se to čekalo možná nejméně. Kritizovaný Samuel Eto’o však znovu ukázal, že je hráčem velkých zápasů a hattrickem sám získal pro svůj klub tři body. Blues se díky tomu vrátili do kontaktu se špičkou, zatímco Moyesova parta ztrácí na titul už fatálních čtrnáct bodů. Na Ligu mistrů pak šest.

Žádné překvapení na Stamford Bridge. José Mourinho se dočkal jubilejní sté výhry v Premier League už ve 142. utkání, zatímco David Moyes protáhl sérii bez vítězství na půdě Chelsea na šestnáct. Pro Bleus to je již šestá výhra ve všech soutěžích v řadě, naopak Man United prohráli čtvrté utkání z posledních pěti.

Duel přitom od první minuty ovládali překvapivě hráči Manchesteru United. Deset minut nepustili Chelsea vůbec do hry, kontrolovali ji a to především díky až hnidopišskému dostupování hráčů, s čímž měl problémy i klíčový hráč Blues Eden Hazard. Už ve druhé minutě měl velkou šanci Ashley Young, který mohlo po narážečce s Welbeckem střílet uvnitř šestnáctky - Čecha však neprostřelil.

Od tohoto momentu nicméně držela otěže utkání Chelsea. Pokusy Ramirese a Williana sice De Geu spíše rozehřály, ale v sedmnácté minutě už musel mladý Španěl lovit první štulec ze své sítě. Samuel Eto’o na hranici vápna až příliš snadno ošálil Jonese a i díky teči Carricka skončila jeho technická rána v síti.

Klid z kopaček Blues v průběhu první půle zmizel málokdy, v jednom případě to měl na svědomí Oscar, po jehož ztrátě utíkal Evra bráně na steč a svou ranou vyděsil diváky - síť ale rozvlnil jen zboku. Stoprocentní gólovku si United připravili až sedm minut před koncem, kdy Januzajova přihrávka překvapivě prošla až před malé vápno, kde byl úplně sám Welbeck. Zásluhou důrazného zákroku Azpilicuety nicméně anglický forvard nebyl schopen zacílit přesně a Čech jeho ránu kryl.

Závěrečná pětiminutovka úvodního dějství patřila už čistě Chelsea. Akrobatickou kombinaci Hazarda s Eto’em zakončil Oscar nůžkami nad, v poslední minutě už ale Blues vedení navýšili. Po rohovém kopu se k míči ve vápně dostal Gary Cahill, přesným pasem našel před bránou kamerunského útočníka, jenž sice mířil do míst, kde stál De Gea, ale dostatečná razance přenesla míč i přes brankářovu kopačku.

Hojně kritizovaný forvard se s tím nicméně nespokojil a hned po změně stran udeřil potřetí. Opět se tak stalo po rohovém kopu a opět po asistenci Garyho Cahilla, jehož hlavičku ještě De Gea šťastně kryl. Samuel Eto’o byl ovšem vzápětí pohotovější než jeho strážce Valencia a snadno tak zkompletoval hattrick. První v dresu Chelsea a první klubový proti Man Utd od sezony 1954/55.

Situace na Stamford Bridge byla zkrátka idylická. Vedení 3:0 nad jedním z největších soupeřů o titul z posledních let a to ještě díky explozi dalšího z "neschopných" útočníků. Dvacet minut před koncem nicméně málem přivodil infarkt fanouškům i svému trenérovi Petr Čech, který div nepředložil Chicharitovi míč ke snížení. Nakonec ale ze situace vyšel jako mazák a odklidil míč do bezpečí.

Přesto se United ještě drápkem zachytili, necelou čtvrthodinu před koncem totiž snížil náskok Chelsea právě střídající Javier Hernandéz, který potvrdil svoji specializaci na londýnského soupeře. Po průniku Welbecka a zpětném pasu na Jonese stál na ideálně na zadní tyči a mohl nepovedenou střelu spoluhráče doklepnout do sítě.

Závěr zápasu tak nemohli domácí odehrát v úplném klidu, nervozita se čas od času vplížila na kopačky Blues a United se své miniaturní jiskřičky naděje drželi zuby nehty. Přesto nakonec Chelsea dohrála šlágr poměrně bez potíží, skvělý večer na západě Londýna byl navíc korunován, kdy se na hřiště k obnovenému debutu dostal pět minut před koncem i Nemanja Matić.

V nastaveném čase byl navíc za ostrý zákrok na Hazarda vyloučen Vidić, jenž naopak korunoval zmar Red Devils. Snadno jej navíc za pár minut mohl následovat zuřivým skokem (naštěstí do míče) i Rafael.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (42)

Přidat komentář
Tuxedo

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

veľmi ťažký zápas ale Chelsea je doma veľmi silná veď tu porazila City aj Liverpool

dúfam, že obrana zasa nesklame

tip: 2:0

Reagovat
MCFC_8

Sice porazili doma City aj Live ale so stastim...a teraz verim ze sa im to nepodari kedze ako fanusik City si prajem aby po dlhsom case zavahali a potom aj na Etihad sa mozu pripravit na pomstu aj peklo...

Reagovat
smazaný uživatel

zvladneme aj tento zapas 0:2

Reagovat
MCFC_8

X...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel je obrovsky rozdil v zaloznich radach a bude to znat na hre i vysledku,hlavne at to neni debakl minimalne 3 kusy dostanem,uvidime jak odpovi Wazza,Persie a Wellbeck

Reagovat
smazaný uživatel

Wazza a Pussy neodpoví

Reagovat
smazaný uživatel

pussy uz odpovedel...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Už se moc těším na tento zápas,nebotˇ v Pátek v podvečer odlétáme s kámošem směr LONDON, kde v Ne. usednem na St.Bridge a osobně budem účastí tohoto klání.

Len doufáme že naší milující "Ďáblíci" nevybouchnou a budeme se moci vracet z Londýna spokojeni a těšit se skvělému závěru PL.

Pevně doufám a věřím že dorazí i naše ikona DAVID Beckham,která účast klání přislíbila. Bai.

Reagovat
smazaný uživatel

Len tam nechci potkat GLAZEROVCI.

Souhlasím sprotestem "fans United" který před zápasem přislíbili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prial by som si Xko ale naša záloha a záloha chelsea to je diametrálny rozdiel a to asi rozhodne zápas. Treba podať výkon na 120% a prekvapenie može byť na svete hádam Welbeckovi sa nestratil dobrý čuch na goli v poslednom období a nejaký šupne. GLory Man United

Reagovat
vanGomm

Tip HX2.

Reagovat
smazaný uživatel

dobry den jsem novy neporadili by jste kde bych mohl sledovat tento zapas na jakem satelitu a na které stanici ne slovak sport 2 dekuji za odpoved

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
lampard11

2:0 Lampard, Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

deff a zálohu máme podľa mňa lepšiu ako united a teraz naviac ak utd chýba rooney a persie tak si myslím, že nebudú mať prevahu ani v útoku, naviac hráme doma

všetko nasvedčuje tomu, že by sme tento zápas mali zvládnuť len nech ich nepodceníme

tip: 2:0 Hazard, Torres

Reagovat
dreambox61

Tak na to se tesim,uvidime jestli postavi VP,to bude prekvapko!!!

Reagovat
dreambox61

Bravo Moyes-to co udelal v Evertonu to ted hraje MU,nezazivny fotbal,neda se na to divat,kdyby prohrali jeste aspon 2krat tak uz ho snad konecne poslou do pr.....

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.. Ale bojím se, že takovou chybu (zaměstnat ho) si nikdo nevezme na triko, takže ho nikdo nebude chtít propustit když ho vlastně nikdo nezaměstnal, budou si to předávat jako horký brambor a united půjdou z ligy pryč..

Reagovat
smazaný uživatel

Moyes nieje zlý tréner ale proste proste na tú elitu nemá Wenger, Pelegríni a Mourinho súproste lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to není špatný trenér, ale každý přece musí vidět že Jones není záložník, stejně tak jako Smaling není krajní bek a další a další. Fandím mu přeju mu aby mu to vyšlo, ale s takovou mu to těžko půjde na to nemusím být trenér abych viděl, že někteří hráči nehrají na pozicích na kterých umí hrát. Letos už je sezona v pytli tak snad se pokusit najít vhodné alternativy na pozicích kde nás tlačí bota CDM-CM a LB.

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o titul pokračuje.COMMON CHELSEA!!!!

Reagovat
HullCity

Jaký cíl United je teď?Urvat alespoň EL nebo jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že budú mať čo robiť, aby aspoň tú EL dotiahli do konca sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

No přijde mi, že se z Manchesteru úplně vytratila kreativita a radost z fotbalu..

Reagovat
smazaný uživatel

Stará krev Eto'a se spojila z krvý mladší a z toho vznikla poprava Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

MCFC 8,drz radši hubu

Ani jeden zápas nebyl náh odou vynrán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele