16. kolo
14.12.2013 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Chelsea nepřesvědčila, tři body ale ze zápasu s Eagles bere

Dřina, trápení, zadostiučinění. Chelsea navázala na středeční utkání se Steauou Bukurešť. Výkonem neoslnila, diváky spíše nudila, ale kýžené tři body nakonec stejně urvala. Proti Crystal Palace zachránili londýnský celek Fernando Torres, Ramires, ale také brankář Petr Čech, jenž předvedl skvělý výkon.

Už od začátku zápasu to vypadalo, spíše než na vyhrocený duel, na línější utkání. První čtvrthodinou jsme mohli prozívat, když nudu rozčísl Fernando Torres. Willianovu povedenou střelu vyrazil Speroni jen na tyč a španělský útočník dorazil mičudu do poloodkryté sítě. Než došlo k vyrovnání, mohla Chelsea skórovat ještě jednou, Ivanović ale z úhlu mířil těsně vedle.

Blues jsou v posledních týdnech zvyklí dělat si starosti až do posledních minut. Na nervydrásající závěr založil Marouane Chamakh, který krátce před uplynutím půlhodiny hry přetavil v gól Wardův povedený centr do vápna.

Chelsea šla přesto do kabin za jednogólového vedení. Deset minut před přestávkou Willian roztáhl hru doleva na Hazarda, který míč vrátil za vápna na Ramirese a ten krásnou střelou vrátil Chelsea vedení. Další gól málem nabídl Hazard Willianovi, ale jeho střela po Belgičanově skvělé práci u lajny postrádala razanci

Chelsea neplánovala být přehnaně dominantní ani ve druhém dějství. Naopak se musel často činit Petr Čech. Jeromova pumelice ještě mířila nad, ale ránu Puncheona a hlavičku Delaneyho už musel tlumit v rukavicích. Především pokus prvně jmenovaného měl gólové parametry. Největší práci ale odvedl čtvrt hodiny před koncem, kdy se po Jeromově akci dostal ke střele zblízka O’Keefe a český gólman vytáhl skvostný zákrok. Dorážky pak zlikvidovali obětaví Ivanović s Azpilicuetou.

Chelsea ve druhém dějství nepředvedla prakticky nic a mohla děkovat svému brankáři, že jí zachránil krk. Až v samém závěru si vytvořili šance k rozhodnutí utkání, jenže v koncovce selhala. Ramires těžko pochopitelně zazdil útok dva na nikoho s Oscarem a v předposlední minutě čaroval proti Schürrlemu a Dembovi Speroni. S poslední dorážkou naložil prachbídně opět Ramires.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to určitě né, max. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

snad 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

.....trefi se Tores????

Reagovat
smazaný uživatel

musíme vyhrať..a najlepšie čo najviac..tip: 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele