7. kolo
07.10.2012 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Newcastle zničila první půle a tragicky bráněné standardky

Historicky vysoký průměr viděných branek dnešní měření nijak nepokazilo, avšak výsledkově je jednostrannější, než se asi očekávalo; a než i bývalo zvykem. Všechny tři góly inkasoval domácí Newcastle, který tak na popáté zase jednou prohrál. United se naproti tomu ihned vrátili na vítěznou vlnu...

V předzápasovém prostoru se nejvíc skloňoval souboj Ba-Mana a Robina (Demba Ba a Robin Van Persie), sám Pardew mluvil s velkým respektem o duu Persie-Rooney...ve finále to však překvapivě vůbec nebyli tito dva, kdo Newcastle v první půli položil na lopatky. Byl to spíš docela dobře sám Newcastle, respektive jeho marodka. Bez Krula, Taylora, Colocciniho a Simpsona - tedy čtyř z pěti obvyklých článků zahajovací jedenáctky - to zkrátka nešlo, což bylo nejlépe vidět při standardkách.

Osmá minuta: zmatení Ba s Tiotém nechali mezi sebou vyskočit Evanse, který nekompromisní hlavičkou vymetl pavučiny v pravé Harperově šibenici. Patnáctá minuta: Evra tentokrát přispěchal s gólem po rohu z opačné strany. Nasprintoval na přední tyč, kde vtloukl míč za záda Harpera. Evra v té rychlosti mohl registrovat hned tři různé strážce, jaký nepořádek měli v rozebrání hráčů domácí. A bylo de facto hotovo, United pak celkem v pohodě mohli o sto procent polevit, a stejně se k žádné újmě ani nepřiblížili.

Za zmínku vlastně stojí jen jedna Jonásova nadějná rána ze střední vzdálenosti, jinak na sebe Straky raději upozorňovaly vlastní frustrací. Tioté ošklivě šlápl na Cleverleyho, jehož pak surově sestřelil i Ba. Z následného přímého kopu nechal Rooney Harpera vyniknout a revanšovat se za předešlé nepochopitelné váhání v rozehrávce, které mohl ranou do prázdné brány potrestat Welbeck. Ten však vzhledem k tomu, že mu dnes koncovka absolutně nevycházela, palbu uspěchal a minul.

Až na prvních dvacet minut jinak úvodní dějství příliš nebavilo, po druhé změně skóre se dokonce zvrhlo v obyčejné karbaničení Howarda Webba. Kartonky žluté barvy postupně uviděli Kagawa, Ferdinand, Van Persie a Tioté - ti všichni v rozmezí 12 minut.

Po pauze se Newcastle začal perfektně pohybovat, z čehož už žádné další soupeřovy myšlenky na nějaký velký tlak nemohly zaboha pramenit. V příštích 20 minutách se vlastně MU muselo spokojit jenom s jednou solidní akcí Rooneyho, jinak se spíš trápilo. Navíc mu svými vzdušnými operacemi soustavně zavářel De Gea. Svůj vrchol přitom zaznamenal v 51. minutě, když se nejdříve zbytečně vydal do závaru, odkud se míč odrazil do tyče, a pak famózně - přesně na čáře - zastavil dorážku Cissého.

Teprve s příchodem poslední dvacetiminutovky se United začali opět vracet do pořádného zápasového rytmu; a také na kobylku, minimálně zlehka. To potvrdil mazácký gól Cleverleyho ze 71. minuty. Mladý záložník si v místě, odkud se běžně centruje do vápna, všiml vyběhnutého Harpera, a tak mu do levé šibenice vlepil drzý dáreček - precizní lob. Záhy už se mohlo jen z nutnosti dohrávat.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
NuFc23

velmi tazky zapas, ale uz sa konecne musime zobudit a bodovat naplno, zbytocne sme stratili body ako napr v Readingu, 2:1

Reagovat
PePiG7

1-2 cisse-rvp,rooney

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžký zápas...ovšem věřím v neprohru Newcastlu

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle teď nemá formu.Stějně jako United, takže tipuju 1:3 :Ba, Rvp, Scholes, Chicharito.

Tohle by podle mě byla nej. sestava:De Gea-Büttner, Evans, Ferdinand, Rafael-Nani, Giggs, Fletcher, Kagawa-Rooney, Persie

Reagovat
smazaný uživatel

nej. sestava by v záloze určitě vypadala jinak

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
M.Vaza

Píská Howard Webb, čistá 2..

Přání 1..

Reagovat
smazaný uživatel

jen 14. komentů co se děje ??? .... Manchester letos asi umí zahrát jen proti Newcastlu byl to dobrej výkon kéž by takhle hráli celej rok ...jinak ten gól cleverly asi ani tahle trefit nechtěl jestli vůbec střílel a newcastle dal normálně regulérní gól zápas by to byl ještě atraktivní pak už si to united v klidu pohlídali už aby byla ta kamera na čáře

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel, že musí celym objemem, to stačí půlkou?

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevím tedy, když budu celý tvůj koment brát jako ironii, tak se s tím dá souhlasit. Ovšem koukat na to, jak půl zápasu MU jen odkopává balony na půlku mi jako dobrý výkon nepřijde. A ten gól NU podle mě nebyl, ale rozhodně bych to z těch záběrů netvrdil, že to vím na 100% (ani že byl, ani že nebyl)..

Reagovat
smazaný uživatel

PRODEJTE UŽ TOHO WELBECKA!!! PROSÍM!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty si magor.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele