28. kolo
10.03.2012 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Blackburn vyloupil Molineux a je momentálně na suchu

Pískalo se. Na Molineux Stadium domácí Connorův výběr nestačil na Blackburn, za něhož dvakrát promluvil Junior Hoilett, a pořádně si tak zavařil v boji o záchranu. Naopak Rovers mají rázem náskok tří bodů na první sestupovou příčku a do domácí bitvy se Sunderlandem tedy půjdou značně povzbuzeni.

Druhý tuze důležitý záchranářský boj se vedl v poněkud konzervativnějším, méně kontroverzním duchu. Sic nelze říct, že by se oba celky prezentovaly nějakými opatrnými akcemi, posílený faktor motivace nejspíš obecné kvalitě utkání spíše škodil, než prospíval. Rozlítaná hra se omezovala hlavně na prostor mezi oběma šestnáctkami, přičemž relativně fungujícím teritoriem byla jen obousměrná silnice podél pravé postranní čáry - z pohledu Blackburnu tedy, neboť tento směr byl frekventovanější a zejména nebezpečnější.

Zaskakující kapitán Ward se dnes totiž nevyspal nikterak dobře, hned dvakrát přímo namazal Formicovi, a právě po přihrávkách tohoto muže dvakrát zakončoval Yakubu. Jednou po mizerném zpracování jen slabě prověřil Hennesseyho, podruhé si měl lépe poradit s hlavičkovaným pokusem.

Wolverhampton se v prvním dějství omezil vlastně jen na pár solidních, avšak nevyužitých centrů z levé strany, jinak mu akorát Hanleyho ojedinělé zaváhání při odvracení Edwardsova centru dovolilo spálit jednu velkou šanci: Jarvis byl zcela pochopitelně zaskočen naskytnutou příležitostí a minul. Nakonec se tedy do přestávky po zásluze ujali vedení Rovers. Autového vhazování Pedersena nepřesvědčivě odvracel Davis, aby vyzval ke skórování trestuhodně osamoceného (a doteď zoufale nevyužitého) Hoiletta. Jeho akrobatická koncovka se ujala až ve 43. minutě.

Hned na počátku druhého dějství - a tenhle trend směle pokračoval - se oba celky dostaly do polohy vzájemné paralýzy. Blackburn nedělal nic moc navíc pro zvýšení náskoku, Wolverhampton stejně tak pro jeho stažení. Aktéry srážel nespočet individuálních chyb pramenících z technické i všeobecné nevyspělosti. A proto rozhodl muž, který na každý pád mezi nedospělé fotbalisty nepatří: Junior Hoilett se v 69. minutě vrhl mezi čtveřici statických a nedůrazných borců v oranžovém, aby levačkou z dobrých 20 metrů překrásně trefil prostor u levé tyče. 0:2, Wolves v opravdovém průšvihu.

Z toho se pak řádně jali hrabat až pět minut před koncem, především prostřednictvím své největší hvězdy, Matta Jarvise. Jeho první dravý průnik podél levé hranice šestnáctky skončil ideálním centrem do druhé vlny pro Milijaše, jenž senzačně neuřídil svůj hlavičkovaný pokus a nevykřesal tak pro svůj tým alespoň tu jiskru naděje. A to se pak po další dobré práci Jarvise nepovedlo ani Fletcherovi, jenž pálil z otočky a Robinsona nenachytal ani v mírném protipohybu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dva týmy s děravou obranou......3:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji nic neřešící remízu.

Reagovat
Fingulka

Konečně hra, která měla něco do sebe... Konečně pochopili, že pokud nedostanou gól tak budou bodovat... takhle by ta záchrana mohlad dopadnout

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele