32. kolo
07.04.2012 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Norwich sehrál s Evertonem vyrovnanou a vzrušující partii

Strhující souboj byl zase jednou k vidění na Carrow Road. Domácí Norwich tu dvakrát dotahoval, pokaždé úspěšně a díky velmi dobrému výkonu v druhém poločase si možná v součtu i zasloužil všechny tři body. Čest nicméně náleží oběma stranám, za zprostředkování vskutku kvalitní podívané.

Ta odstartovala v podobně zdrcujícím tempu, v jakém se nesla celou dobu. Již po pěti minutách měli Toffees na svědomí dvě pološance - tu první nedal bez přípravy pálící Gibson, tu druhou Jelavić, jenž se na zadní tyči nedokázal řádně spojit s Gueyeho centrem. Na druhé straně to byl klasicky Grant Holt, kdo inspiroval Canaries k ofenzivním výpadům. Po zákroku právě na jeho osobu se ostatně domácí prvně uvedli, když Bennett z přímého kopu ozkoušel pevnost postavené zdi.

Jen tři minuty poté se Karamelky prvně v zápase ujaly vedení. Netradičním asistentem se ukázal být Phil Jagielka, který ve vápně setřásl svého strážce a našel naopak velmi tradičního zakončovatele Nikicu Jelaviće - ten navázal chytrou patičkou, aby oslavil svůj třetí zásah ve čtyřech startech za Everton. Kanárci pak okamžitě začali usilovat o srovnání, místo toho ale do přestávky málem ještě jednou kapitulovali. To když Hibbertův centr omylem přistál na břevně a z dorážky se pak neradoval ani Cahill.

A tak došlo na 39. minutu a přeci jen nastolený nerozhodný stav. Hoolahan na levé straně dobře zakombinoval s Drurym a pak přízemním centrem daroval Howsonovi premiérový, a značně triviální gól v novém působišti. To už bylo z úvodního dějství opravdu vše, to druhé ale standard střetnutí nijak nedegradovalo. Solidně do něj odstartovali hlavně žlutozelení, kteří si okamžitě přivlastnili střed pole - na to také záhy Moyes reagoval vysvlečením obvykle dominantního Fellainiho.

Právě ten se posléze přičinil o další setnutí Norwiche. V 61. minutě vylovil míč zpod nohou Pienaara, jehož pád načas domácí konsternoval v domnění, že šlo o faul, a skrze Bainese s jihoafrickým křídelníkem pak balon doputoval opět k osvědčenému snajprovi z Chorvatska. Ten se zblízka nemohl mýlit, ovšem definitivní klid do řad svého týmu v žádném případě nevnesl. Naopak Norwich začal šlapat jako nikdy v zápase. Bennett potom možná ze slušné šance rozvlnil akorát boční síť, Holt nicméně možností popatnácté v sezoně skórovat nepohrdl.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele