14. kolo
21.11.2010 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Aston Villa 2:0

Blackburn v kalendářním roce 2010 prohrál s Aston Villou čtyřikrát, jenže dnes rozhodl Pedersen o třetí výhře Rovers za poslední čtyři kola. Právě po čtyřech zápasech musí hořkost porážky ochutnat Houllier.

Svižný začátek nabídl první větší příležitost ve druhé minutě pro domácí, ale na krátko rozehraný přímý kop čtyři metry za vápnem poslal hodně mimo Samba. Hned v další minutě unikl po levé straně Downing, ale Robinsona neprostřelil.

V tempu se nadále pokračovalo a Villa mohla ještě dvakrát do čtvrthodinky otevřít skóre. Bannan překvapil obránce, když nepřihrál do strany na Downinga a náhlého prostoru využil ke střele zpoza šestnáctky metr vedle bližší tyče.

Další zajímavá akce začala kuriózním střetem rozhodčího s Givetem na polovině hřiště. Následný pas zkrotil Ashley Young a po vstupu do vápna si poradil se Salgadem, s trochou štěstí tak jeho pokus k bližší tyči vyrazil Robinson.

Přesto, že hráči nijak neslevili, brankáři se do ohrožení dostávali spíše sporadicky. Příliš unáhlené přihrávky totiž ve finální fázi málokdy našly správného adresáta a centry do vápna hostů odzbrojovala píšťalka sudího po faulech na Friedela. Blackburn tak alespoň trochu rozvířil vody, když ve 34. minutě našel z přímého kopu od pravé lajny Pedersen Robertse, který hlavičkoval nad.

Přesto se nakonec fanoušci Rovers radovali. Na konci jediné avizované minuty navíc fauloval Warnock Dioufa a ke standardce se postavil znovu Pedersen, který zatočil míč na tolik šikovně, že ho vybíhající Friedel nedokázal vytěsnit. Byla to vůbec první střela mezi tři tyče z kopačky domácích.

Druhá půle začala smolně pro Ashleyho Younga, když během prvních třech minut dvakrát zahrozil. Nejprve jeho střelu z vápna brankář vyrazil, brzy poté poslal svou hlavičku do břevna zkamenělého Robinsona.

Postupem času se v obraně hostů tvořila výraznější okna. Do velké příležitosti se tak v 63. minutě dostal Diouf, jenže technický pokus se mu příliš nepovedl a Friedel si připsal snadný zákrok.

Nemuselo ho to ale dlouho mrzet. Za čtyři minuty se totiž nepodařilo Villans odvrátit rohový kop a střelu Ryana Nelsena tečoval před Lukem Youngem Pedersen. Friedel už neměl šanci zareagovat.

Definitivně rozhodnout mohl Diouf, ke kterému doputoval centr Salgada až na zadní tyč, kde osamocen v malém vápně přestřelil. Vstup zpět do hry nepovolil hostům Robinson, který vychytal dělovku z dvaadvaceti metrů od Downinga.

Po necelé minutě na hřišti si naběhl do šestnáctky Delfouneso, ale pas tečoval vedle branky. Svůj technický pokus zpoza vápna neusměrnil mezi tři tyče ani Bannan. Jelikož nepřišel žádný závěrečný zámek, Robinson si připsal třetí čisté konto v sezóně.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele