28. kolo
26.02.2011 16:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Aston Villa získala důležité tři body, porazila Blackburn

V sestupových bojích zaznamenala důležité tři body Aston Villa, když si dnes ve Villa Parku s přehledem poradila s Blackburnem. Rovers odjíždí se čtyřmi inkasovanými góly a pádem na třináctou příčku. Góly přitom dnes padaly až ve druhé půlce.

Na stadionu byl přítomen i kouč Angličanů Fabio Capello a často mohl sledovat skutečně pohledný fotbal produkovaný domácími fotbalisty. Darren Bent, Ashley Young, Stewart Downing i Kyle Walker, kteří naposledy dostali nominaci, se předvedli v dobrém světle.

Blackburn přijel s defenzivní taktikou a chtěl hrozit zejména ze standardních situací a protiútoků. Jenže taktika mu příliš nevycházela, Aston Villa byla lepší. V dresu domácích odehrál dobré utkání také francouzský veterán Robert Pires, po jehož asistenci unikal Darren Bent a po zákroku Hanleyho chtěl penaltu, ale u sudího Martina Atkinsona neuspěl. Na druhé straně sice hlavičkoval nad Nelsen, ale pak už to opět byli jen Villans. Piresovu střelu zlikvidoval Robinson, který si vzápětí musel poradit i s dalekonosnou ranou Walkera.

Špatnou zpětnou přihrávku Pedersena vystihl Bent, ale situaci špatně vyhodnotil a místo střely se snažil zaseknout a o míč přišel. Neproměněné šance mohli domácí hodně mrzet v úvodu druhého dějství, kdy Santa Cruz obral o míč Dunna a nahrál Jonesovi, kterého však naštěstí pro Villu vychytal Friedel.

K prvnímu gólu odpoledne dopomohl hostující záložník Andrews, který fauloval Younga a kopala se penalta. Sám postižený jí proměnil a poslal Aston Villu do vedení. Gól domácí nabudil a po hodině hry přišla druhá branka, přízemní centr Albrightona si do vlastní sítě srazil Hanley. Dvě minuty nato přidal třetí branku Downing a bylo rozhodnuto. Za hosty sice snížil střídající Kalinič, ale na gól okamžitě odpověděl Ashley Young, který se tentokrát trefil ze hry. Mizérii Rovers dokonal v závěru Nelsen, který se nechal po druhé žluté kartě vyloučit.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
davered

8. vzajemny zapas za poslednich 13 a pul mesicu

Reagovat
smazaný uživatel

5 1

Reagovat
Fingulka

Chtělo by se to sakra už vzpamatovat Nehezky se Rovers blíží sestupu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele