37. kolo
01.05.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Spurs doma uhájili jednobrankový náskok a je čtvrtý

Bolton na severu Londýna nezvítězil už deset zápasů v řadě a dnes se přehoupl do druhé desítky. Počtvrté za sebou v této části hlavního města nebodoval, ačkoliv tomu v tomhle případě nebyl až tak daleko. Po matném ofenzivním výkonu v první půli se pak po přestávce Spurs přece jen párkrát museli strachovat o svůj hubený jednogólový náskok.

Tlumit abnormální motivaci Spurs se soupeři nedařilo příliš dlouho. Zhruba do desáté minuty lze datovat domácí převzetí kontroly nad průběhem zápasu, přičemž Tottenham nejčastěji hrozil centrovanými míči. Jejich podíl na vyprodukovaném nebezpečí byl dlouho de facto stoprocentní. První nižší míče ale nedokázal napálit do sítě Pavljučenko a zbylé vyšší zase s menším či větším přehledem posbírali obvyklí vládci vzdušného prostoru, tedy hostující obránci (v jednom případě ale i Kevin Davies). Prakticky první opravdová hrozba přišla až s 28. minutou a paradoxně "pozemní dopravou". Mohl za to odvážný průnik Garetha Balea, který využil utvořené dálnice, prošel na osu hřiště a odtamtud sám nebezpečně vypálil. S jeho pumelicí si však poradil bystrý Jaaskelainen. Na co už ovšem ani hbitý Fin neměl nárok, byla Huddlestoneova nechytatelná rána z minuty 38. Domácí středopolař, který skóroval za poslední dva roky pouze jedinkrát, se nadechl k životní ráně po přistrčení Ekotta a nutno poznamenat, že tato bomba vskutku nemohla mít lepší parametry. Krásná tečka za prvním dějstvím.

Bolton do druhé půle vletěl s obrovskou vervou a na chvíli dokonce favorita přišpendlil k jeho šestnáctce. Všeobecně byli Trotters po přestávce daleko dravější a soupeři způsobovali daleko víc starostí než před ní. To ostatně mohli rovněž promítnout na ukazatel skóre. Patrně kdyby byl Matthew Taylor pravák, tak by to taky už v 68. minutě 1:1 bylo. Jenže takhle po krásném vysunutí Wilsherea a sklepnutí Elmandera pálil do klece, kde přitom už nestál brankář Gomes, jen po zemi a přímo do bránícího protivníka. To podobně velké šance Spurs měli na nervy boltonské obrany daleko dramatičtější vliv. Defoeova střela byla ztečována jen těsně vedle, Baleovu gólovou střelu z úhlu výtečně vytěsnil až Jaaskelainen a Pavljučenko na bližší tyči mohl hladce hlavičkovat trestuhodně mimo.

Bolton se však nepřestával osmělovat. Zvláště dvě minuty před koncem zatopil pod kotlem Taylor, jehož pohotová rána z hranice šestnáctky notně protáhla spolehlivého Gomese. Na druhou stranu hostující odvážlivost neustále odkrývala okénka v jejich obraně. Těch mohl v závěru využít hned dvakrát Crouch, potvrdit vítězství se mu ale v ani jednom případě nepovedlo. Podruhé si vylámal zuby na reflexu Jaaskelainena, prvně Fina už sice překonal, ale v cestě za gólem mu stál ještě Cahill.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Navštivte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/ hlasujte v anketách, přidávejte své názory atd.

Jinak můj typ je 3:0

Reagovat
Devil

3:0-Tottenham do LM

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
Mircu5

3:1

Reagovat
niflheim

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 nebo 4:0, Bolton je venku děsně slabej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele