32. kolo
27.03.2010 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull vykročil vstříc záchraně výhrou nad Fulhamem

Iain Dowie si v domácím prostředí napravil reputaci a určitě alespoň částečně fanoušky přesvědčil o tom, že je schopný Hull zachránit. Výhra nad desátým Fulhamem totiž opravdu může symbolizovat velkou naději do budoucna, tím spíš, že zároveň ztratil všechny body konkurent v boji o záchranu West Ham.

Hra obou celků byla v úvodních pasážích poněkud upracovaná, neupravená, což se ovšem dalo očekávat vzhledem k tomu, že oba manažeři udělali oproti minulému kolu dohromady deset změn v základní sestavě. Nicméně balonu si zprvu spíše užívali Tigers, přestože první šance zápasu pochází z dílny soupeře. Na Dempseyho přihrávku ideálně navázal Gera a donutil Myhilla k bystrému zákroku. Ovšem zúročení optické převahy se nakonec Hull přeci jen dočkal, a to ještě docela brzy. Hned v 17. minutě totiž umlčel ex-cottager Jimmy Bullard ustavičně bučící fanoušky, když z penalty suverénně potrestal Smallingův wrestlerský zákrok na Altidorea. Tahle branka pak konečně nastartovala obě strany. Utkání, které se zprvu jevilo jako těžkopádné, rázem transformovalo do obousměrného "fičáku".

Na jedné straně musel Myhill bleskově reagovat na dobře kopnutý přímý kop Shoreyho a pak za něj zaskakoval Boateng na brankové čáře při střele Gery. Na opačném konci hřiště zase Schwarzer postupně likvidoval standardku Bullarda a rašplující bombu Marneyho. Oba celky se po zbytek zápasu opravdu jen předháněly v počtu střeleckých příležitostí. Fulham si na své konto brzy mohl přičíst ještě ránu Gery, kterou z čáry odkopával Mouyokolo. Ale krátce po přestávce Cottagers zasadil rozhodující ránu Fagan, když hlavičkou přeloboval bezmocného Schwarzera, a úroveň zápasu rázem klesla. Hull své první čisté konto od ledna ustrážil celkem v poklidu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

No konečně :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele