9. kolo
19.10.2009 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hull šokoval velmi pasivní hrou a na Fulhamu prohrál 0:2

Fulham to měl dneska hodně ulehčené. Na Craven Cottage dorazil již od počátečních minut odevzdaný soupeř. Špatný Hull nakonec domů dle očekávání odjíždí s prázdnou - body ho stálo mimo jiné i skvostné představení Zamory, který jeden gól vstřelil a druhý připravil.

Hodně perné chvilky prožívali zkraje zápasu na Craven Cottage hostující fotbalisté. S balonem se sotva potkali, přičemž zdrcující taktika Fulhamu založená na přesných a zároveň nikterak ustrašených přihrávkách navíc mohla každou chvíli vyústit v gól. Ten byl doslova na spadnutí ve 24. minutě, kdy si na překrásný centr Kamary naběhl za obránce Zamora a ve skluzu trestuhodně přestřelil. Proti další střele Duffa už se dokonce musel činit i Myhill, a ne jen tak ledabyle. Své spoluhráče zachraňoval proti Irově přízemní ráně hbitým skokem ke své levé tyči.

Až tuze pasivní Tygři si přímo koledovali o inkasovanou branku a brzo se k ní také dobránili. Ve 43. minutě Duffovu prudkou střelu Myhill jen vyrazil před sebe a pohotový Zamora hlavou spolehlivě doklepl míč do sítě. Nemá cenu spekulovat, jestli domácí útočník stál nebo nestál v době spoluhráčovy střely v ofsajdu, neboť Cottagers šli v tomto okamžiku do vedení zcela po právu.

Hull působil odevzdaně, důkazem budiž Huntův úsměvný vzkaz oblakům (opravdu zpackaná střela z hranice šestnáctky), který pošimral nejednu hvězdu hledící shora na po přestávce nepříliš záživné klání. Nicméně Cottagers přesto, že nejeli na plné obrátky, co nevidět udeřili podruhé - do dnešní obrany hostí to ani nebylo takové umění. V 64. minutě adresoval Zamorovi za obranu nádherný míč Hughes a střelec první branky už si s ním věděl rady. Nezištně ho ještě předložil do prázdné klece dobíhajícímu Kamarovi a bylo hotovo. Senegalec s francouzskými kořeny pak svůj letošní první ligový gól oslavil, jak se patří - efektním tanečkem s Johnem Pantsilem.

Tigers nepookřáli ani po dalším úderu domácích. Hned v 66. minutě Zamora na osu hřiště servíroval balon Dempseymu, jenž bez přípravy pálil pouze těsně vedle. Čtvrthodinu před koncem si zase sám vynikající palebnou pozici připravil Kamara, aby pak o kousek minul. Za dalších pět minut to byl znovu Dempsey, kdo tentokráte hlavou bezúspěšně pokoušel štěstí. Až pár sekund před závěrečným hvizdem rozhodčího se konečně o slovo přihlásili i hosté. To když se Altidore v pokutovém území s vypjetím všech sil udržel na míči, aby ho vzápětí poslal jen těsně nad břevno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 jj

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham už sa rozbieha 2:0

Reagovat
diastan

je mi jedno kdo vyhraje ale podle me hull prekvapi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele