6. kolo
28.09.2008 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Tottenham Hotspur 2:0

V zápase dvou zatím velmi nespokojených mužstev nakonec zvítězil domácí Portsmouth, brankami Jermaina Defoea a Petera Crouche porazil Tottenham 2:0.

Jako první vyzkoušel domácího Davida Jamese hostující stoper Jonathan Woodgate, ten však nedokázal svou hlavičku po centru Bentleyho usměrnit mezi tři tyče. Hra byla na začátku plná nepřesností, oba týmy na své šance spíše vyčkávaly, navíc kombinace Tottenhamu byly hodně křečovité a určitě ne takové, jaké si je představoval trenér Juande Ramos. V 19. minutě měl po centru Littla šanci Peter Crouch, ale ani jeho hlavička se nevešla mezi tři tyče.

Akce obou mužstev většinou končily na hranici pokutových území a tak se brankáři mohli vyznamenat jen při střelách ze střední vzdálenosti nebo po rohových kopech. Ve 34. minutě ale přišla první branka a dali jí domácí. Jenas zahrál rukou v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil bývalý hráč Tottenhamu Jermaine Defoe - 1:0..

Do druhé půle nastoupili hosté s jednou změnou, Gilberta nahradil Aaron Lennon. Spurs byli na začátku mírně aktivnějším mužstvem, ale k brance to stále nevedlo. Střely Bentleyho, Pavljučenka a Assou-Ekotta nebyly dostatečně razantní a ani přesné, tudíž nemohli Davida Jamese výrazně ohrozit.

V 58. minutě přišlo další střídání, Juande Ramos poslal na hřiště místo Zokory Giovanniho dos Santose, ten se měl postarat o větší kreativitu ve středu hřiště. Největší chybou Tottenhamu bylo, že jeho hráči nedokázali zásobovat přesnými přihrávkami Romana Pavljučhenka, který to měl sám na hrotu proti obráncům Pompey velice těžké.

V 68. minutě přišel další rychlý útok domácích, který skončil brankou. Crouch vyhrál hlavičkový souboj, Jermaine Defoe se nerozpakoval přihrál zcela volnému Traoremu, ten vystřelil velice prudce, jeho střelu Gomes jen vyrazil a Peter Crouch dokázal odražený míč dopravit mezi tři tyče - 2:0.

Od této chvíle byl zápas prakticky rozhodnutý. Portsmouth hrál na rychlé brejky a navíc skvěle bránil, tudíž bylo pro hráče Spurs velice těžké dostat se na dostřel branky Davida Jamese. Poslední minuty dohrávali domácí bez vyloučeného Diarry, skóre už se ale nezměnilo a Portsmouth tak zvítězil ve Fratton parku nad nevýrazným Tottenhamem 2:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

portsmouth napravi debakl se city a vyhrajou 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

pompey vyhrají 2 0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
Devil

Tezko tipovat.

tip.-2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu tezke tipovat...uz bych pral vyhru Tottenhamu..ale budou to mit sakra tezke...spise bych se klonil k remize...ale preji aby kohouti vyhrali..tip...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele