15. kolo
29.11.2008 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fulhamu se nakonec pevná defenziva vyplatila

Bez Carewa to zřejmě nepůjde. Absence podobného zabijáka se dnes stala totiž Aston Ville osudnou, když přes jednoznačnou optickou převahu nedokázal birminghamský celek ani jednou prostřelit brankáře Schwarzera, takže se rozešel s Fulhamem bez branek.

Ačkoliv Cottagers vstoupili do utkání celkem aktivně, brzy si to rozmysleli a po vzoru zápasu na Anfield Road začali spíše bránit. Recept na pozorně bránící obranu Fulhamu našel až po 19 minutách hry Ashley Young, když se prohnal podél Pantsila a vypálil do boční sítě. Pořádnou šanci měl však na svědomí až Gareth Barry o pět minutek později. Opět u toho byl agilní křídelník, jenž našel přesně hlavu kapitána Villy, přeskočivšího Koncheského, který však zacílil mimo.

Za pár okamžiků pro změnu Bulhar Petrov sledoval, jak jeho hlavičkový pokus na přední tyči neomylně míří nad břevno. Šanci zápasu však spálil jiný záložník hostí. Steve Sidwell totiž měl možnost zakončovat po překrásně zahrané standardce Younga v bezprostřední blízkosti Schwarzera, avšak jeho klec trestuhodně přehlavičkoval.

V druhé půli se tlak Villans ještě stupňoval a opět byl mozkem téměř každé ofenzivní akce hostujícího celku hbitý křídelník Ashley Young. Po jeho dvou centrech však zvládl Gareth Barry akorát zkompletovat hattrick, co se nepovedených hlavičkových pokusů týče.

V 70. minutě už si Young vystačil sám, když jeho polocentr (na Barryho) polostřelu Schwarzer nedokázal zkrotit v náručí, balon mu vyletěl z rukou a nepochopitelným způsobem dopadl na břevno, odkud se odrazil za brankovou čáru. Smůla smůlovatá si sedla při sobotním odpoledni na Aston Villu. A když k tomu všemu devět minut před koncem potvrdil vychýlenou mušku Barry hlavičkou vedle vzdálenější tyče, bylo po nadějích. Birminghamští na tuze bránící Fulham nevyzráli.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to by melo byt jasne, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě FFC strašně přeju výhru ale také v ní moc nevěřím.Každopádně remízka z Live určitě přidala na sebevědomí tip! 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bezvááá kde máte to 3:1?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele