20. kolo
29.12.2007 16:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Aston Villa se štěstím porazila Wigan

Pohledný zápas se v neděli odpoledne odehrával na JJB Stadium. Utkali se zde Wigan a Aston Villa a přestože padly jen tři góly, šancí bylo k vidění habaděj. O výhře hostí rozhodl dvacet minut před koncem mladý forvard Agbonlahor.

Hned v 8. minutě spálil ohromnou šanci Bent, jemuž zakončení příliš nesedlo, a Carson bez problému zasáhl. O pět minut později podobně bídně jako Bent zakončoval i Sibierski. Po nudnější pasáži konečně přišla 29. minuta a s ní první gól utkání. Rohový kop rozehrával Taylor, do vzduchu se ve vápně pověsil obr Bramble a hlavou usměrnil míč za záda Carsona. Wigan se zaslouženě ujal vedení.

Pak začala vyvíjet žádoucí tlak na soupeřovu obranu Aston Villa a z něj nejprve vytěžil Maloney jen dalekonosnou střelu, kterou snadno zlikvidoval Kirkland, a nepovedený přímý kop.

Do druhého dějství opět vlétlo aktivněji domácí mužstvo, jenže v totožné situaci jako té gólové tentokráte hlavičkoval Bramble mimo. Ovšem pak přišel nešťastný okamžik pro domácí. Villans prakticky jedinou opravdu gólovku dokázali využít a vsítil ji letošní premiant. Mladý stoper Davies vyskočil nejvýše a podobně jako Bramble na druhé straně hlavou zavěsil. Villa se dostala do sedla a hned z další příležitosti udeřila znovu. Bravurní práce s míčem Younga předcházela lahodnému centru do vápna, kde se do míče hlavou opřel Agbonlahor a vystřelil hostům důležité tři body.

Wigan se v závěru ještě vzchopil. Nejlepší hráč Wiganu Taylor vystřelil tak šikovně, že polovina obecenstva uvěřil v gól. Na poslední chvíli se ale o slovo přihlásil Carson a neskutečným skokem míč vyrazil do bezpečí. Následně se ukázalo, že to byl jeho nejdůležitější zákrok v tomto utkání, jelikož zachránil pro Aston Villu cenné vítězství na hřiště houževnatého Wiganu.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

villains 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Měla by rozhodnout lepší forma a zkušenosti Aston Villy. Tip 0:1.

Reagovat
Devil

Jestli Villans budou hrat tak jako s Chelsea kdyz hrali jeste bez vylouceni Tak jasna 2. Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Ville rozhodně vyhovuje hra do otevřené obrany ale nevím jestli bude Wigan schopnej hru otevřít ale zase hrajou doma .....jako fanoušek Aston Villy si přeju výjru ale kdybych si měl vsadit dám x2!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý výsledek, nejen pro Villans !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele