25. kolo
03.02.2008 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Newcastle opět nevyhrál

Krize Magpies pod koučem Kevinem Keeganem stále pokračuje. Bývalý tým Davida Rozehnala se sice v dnešním zápase dostal do vedení jako první, jenže hosté v závěrečných minutách vyrovnali a nakonec sahali po plném bodovém zisku.

Newcastle se snažil hned od začátku ukončit sérii pěti zápasů bez vstřeleného gólu a dokonce se mu to povedlo. Barton vybojoval roh, jeho exekuce se ujal Emre a po skrumáži před bránou se prosadil Michael Owen, jenže rozhodčí viděl faul na brankáře Schwarzera, a proto i po tomto okamžiku zůstalo skóre nezměněno.

Anglický útočník ve službách Magpies se prosadil i ve 20. minutě, ale ani tentokrát nemohl být jeho gól uznán, jelikož míč se už při centru Emreho dostal za brankovou čáru. První skutečná gólová příležitost přišla pro Middlesbrough o deset minut později. Z úhlu po zemi vypálil Aliadiere, ale Givenovi moc velké problémy nenadělal. S ubíhající minutami se Boro čím dál více dostávalo před bránu Newcastlu, ale na stavu už nic nezměnilo.

Trápení domácích fotbalistů pokračovalo i po přestávce. Naopak svěřenci kouče Southgatea procházeli přes obranu "Strak" bez větších potíží. Dalekonosnou střelu vypálil Downing, jeho pokus s problémy vyrazil Given, ovšem pouze k O’Neillovi, který však zakončoval z ostrého úhlu mimo. Newcastle se ujal vedení v 60. minutě, kdy se po centru Emreho trefil hlavou jeden z nejmenších hráčů na hřišti – Michael Owen. Gólman Schwarzer byl bez šance.

Další tutovku spálil O’Neill zhruba dvacet minut před koncem. Poté, co si obehrál Cacapu, se dostal do slušné palebné pozice, ale netrefil bránu. Sedmdesátá devátá minuta přinesla Middlesbrough velkou příležitost k vyrovnání. Po střele Downinga se k dorážce dostával střídající Dong-Gook, před ním však na poslední chvíli odkopl míč Cacapa.

Zvýšená aktiva se hostům vyplatila. Bezmocného Givena překonal hlavou německý stoper Robert Huth. Ovšem už za minutu se mohl stav znovu změnit. Wheater pálil z otočky, ale naštěstí pro Newcastlu přímo do míst, kde stál Given. Boro se však s bodem spokojit nechtělo. V nastaveném čase trefil z přímého kopu Downing tyčku.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Skoda slov , proste ted nebo nikdy . Newcastle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle vstane z mrtvych ! tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Z ceho vstane ??? ale kde...ti chlapci nevi ani kde je sever,natož kde je souperova brána..

Reagovat
Devil

Meli vyhrat , ten prvni neuznanej gol mel platit . Byl to faul spis na Owena nez od ovena . Goman ho drzel za ruku a on piskl faul na golmana !

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle má opravdu pokaženou sezónu. To už je trápení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele