32. kolo
29.03.2008 16:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Arsenal veze z Boltonu výhru 3:2

Po pětizápasové sérii bez výhry Arsenal konečně zabral. I v deseti otočil nepříznivý stav a z Boltonu si zaslouženě veze všechny tři body.

Wanderers do zápasu přivedl jako kapitán záložník Ivan Campo, ale ani to Boltonu nijak výrazně nepomohlo. Arsenal toužil jít co nejrychleji do vedení a už ve 3. minutě mu k tomu moc nechybělo. Bendtner se probíjel do dobré příležitosti, ale nakonec si v souboji s jedním z domácích obránců moc předkopnul míč a ten lapil gólman Al Habsi.

Hosté na začátku dokazovali, kdo je na hřišti pánem a před bránou Trotters bylo párkrát hodně horko. Ve 13. minutě ale přišel šok. Bolton poprvé nebezpečněji zahrozil a hned vstřelil gól. Po centru od postraní čáry se hlavou trefil Matthew Taylor. Plány kouče Wengera v 31. minutě značně narušil také Francouz Abou Diaby. Ten byl po ostrém skluzu na Steinssona vyloučen.

Ovšem už za pár vteřin mohl vyrovnat mladík Bendtner, který si v pokutovém území udělal prostor a dostal se ke střele. Tu se štěstím vyrazil Al Habsi. Arsenalu štěstí v první půli skutečně nepřálo. Těsně před přestávkou vypálil z větší vzdálenosti Taylor a jeho střela po teči hostujícího kapitána Gallase doletěla až za Almuniova záda.

Očekávaný tlak Arsenalu se ve druhém poločase dostavil až po příchodu Adebayora a Walcotta. Úvod však patřil Boltonu a brankář Almunia se rozhodně nenudil. V 53. minutě mu po závaru v jeho pokutovém území vypadl míč z rukou a hosté měli co dělat, aby míč odvrátili. Zanedlouho navíc hlavičkoval nebezpečně Gary Cahill.

Gunners se prvního gólu dočkali v 62. minutě. Po rohovém kopu se míč dostal až ke kopačce Gallase a ten bez větších potíží poslal míč až za záda Al Habsiho. Za šest minut už bylo vyrovnáno. Alexander Hleb vybojoval pro svůj tým penaltu a tu bez větších potíží proměnil Robin van Persie. Svěřenci kouče Wengera se i nadále hnali do útoku a sahali po vítězství. Velmi blízko třetímu gólu byl Van Persie. Ten ovšem po skvělé přihrávce Walcotta mířil nad. Arsenal se ale nakonec přeci jen dočkal. Střelu Fabregase si do vlastní brány srazil obránce Samuel.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (16)

Přidat komentář
Pharrell

no musime bojovat o 2.misto abychom se primo kvalifikovali do LM-takze doufam ze konecne zaberem!

Reagovat
Devil

Pri pohledu na tabulku je jasny kdo by mel vyhrat,ale Bolton bude hrat jako o zivot,aby se dotahl pred Birmingham a unikl ze sestupovych pricek.Myslim ze Bolton hodne Gunners potrapi,ale na konec se bodou radovat hoste. tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal poslednu dobu nehra bohvieco ale proti boltonu to lahke mat nebude takze bolton bude betonovat a potrebuju zabodovat takze tip 0:0 alebo 1:2 pre arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton bude doma zlobit, ale věřím že se Arsenal prosadí, aby se mohl ještě poprat o už téměř ztracený titul. Doufám, že Gunners vyhrají a přikovají ještě více Bolton k sestupové pozici. Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož jsem fanda Arsenalu tak věřím že to bude výhra Arsenalu nad Boltonem 3:0.A branky vstřelí Fabregas,Adebayor a Flamini.

Reagovat
smazaný uživatel

na titul už nedosáhnou,jelikož je vypráská doma ještě Manchester United,selhali v ten nejnevhodnější okamžik(díky bohu) ale celou sezónu předváděli špičkový a nadstandartní výkon,proto jim fandím ať skončí před chelsea

Reagovat
Pharrell

dik ze nam prejes aspon 2.misto

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal by se mel probrat z komatu. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mno doufam ze se arsenal jeste zdrzi ted hraje hrozne. tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal hraje poslední dobou nic moc a když tomu připočtu, že se Bolton musí rvát o záchranu, tak bych to viděl na 2-2

Reagovat
Pharrell

no zatim tecem 2:0 a Diaby je vyloucen,uz me to hodne stve ze nejspis dohrajem sezonu bez trofeje pritom jsme zacali sezonu velmi dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, Bolton sahal po výhře a určitě by se 3 body hodili. Doufal jsem, že Arsenal prohraje

Reagovat
Pharrell

to se nastesti nestalo

Reagovat
Devil

Kurna skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý zápas, Bolton to měl pěkně rozehrané, ale Arsenal dokázal svoji sílu. Otočit zápas z 2:0 na 2:3 a navíc v deseti lidech, to zaslouží velké uznání !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný zápas odepsaný Arsenal,to po poločase otočil.ve 2,poločase už bylo na hřišti jen jedno mužstvo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele