základní skupiny - skupina C, 3. kolo
18.10.2017 20:45 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Římané v londýnském spektáklu s Chelsea uhráli bod

Chelsea doma sehrála s návštěvou z Věčného města luxusní fotbalové představení, ve kterém diváci viděli šest branek! Oba týmy našly své dvougólové střelce. Zatímco v domácím dresu si dva góly připsal Eden Hazard, Římané kontrovali Edinem Džekem.

Domácí Chelsea chtěla navázat na prestižní vítězství proti Atléticu Madrid, třebaže v lize se jí příliš nedaří. Trenér Antonio Conte měl dnešního soupeře velmi dobře přečteného a dobrou zprávou pro něj bylo také uzdravení Álvara Moraty. Kromě něj se do utkání hned od začátku zapojili Hazard, Luiz, Bakayoko, Azpilicueta nebo Cahill, stejně jako v Itálii známí Alonso se Zappacostou.

Římská návštěva v Británii vlastně už od starověku nebyla vítána a ani ta fotbalová zde nikdy moc úspěchů nedobyla. Současný Řím již hraje bez Tottiho a s novým trenérem, který se nebál riskovat. Také vzhledem k četným absencím nasadil trochu překvapivě mladíka Gersona či záložníka Gonalonse, takže jen lavička zbyla na De Rossiho, Florenziho nebo Pellegriniho. Velkou hrozbou AS měl být především Edin Džeko spolu s brankářem Alissonem.

Do první vážnější šance se domácí dostali díky velmi dobrému napadání Bakayoka, který vybojoval míč ve středu pole a poslal jej na Edena Hazarada. Belgický útočník si všiml ulice mezi stopery AS vedoucí k volnému Álvaru Moratovi. Uzdravený Španěl převzal míč a nikým nedostižen pálil, jenže trefil jen brankáře Alissona! Absence obránce Kostase Manolase dělala zadním řadám AS velké potíže a jejich laxní rozehrávka dovolila dostat se do šance také Fabregasovi.

Na opačné straně se probíjel k vápnu Argentinec Diego Perotti, leč jeho rána mířila nad břevno. Mnohem úspěšnější dělovku předvedl David Luiz. V 11. minutě se totiž rozhodl pro ofenzivní výlet a dobře udělal, neboť obránci Vlků jej nedostoupili a Luiz bombou prostřelil brankáře Alissona - 1:0.

Postupem času se tempo hry trochu ustálilo, ale Blues stále dbali na to, aby jejich soupeř neměl čas něco ofenzivního vymýšlet. Po třiceti minutách si AS vytvořilo první větší šanci, když centr do vápna nesebral nikdo z domácích obránců a dostal se k němu nabíhající Radja Nainggolan. Klíčový záložník AS Řím trefil poměrně dobře, jenže brankář Thibaut Courtois byl u tyče včas a nohou míč vyrazil!

Další slibně se rozvíjející útok Giallorossi potáhl Edin Džeko, nasadil jesle Moratovi a nahrál nabíhajícího Diegu Perottimu. Ten si balon zpracoval, jenže vypustil jen velmi chabou střelu, s níž Courtois neměl žádné potíže. Deset minut před koncem první půle ale hráči AS opět darovali svému soupeři branku. Bruno Peres ztratil na polovině hřiště balon a Hazard našel Moratu. Ten se sice pokoušel pálit, jenže jeho rána byla tečována. Naštěstí pro Chelsea jen k Edenu Hazardovi, kterého opět nikdo dostatečně nehlídal - 2:0.

Pohodlí Chelsea ale netrvalo dlouho, protože po nahrávce Maxima Gonalonse proběhl přes dva obránce veterán Aleksandar Kolarov a s pomocí teče poslal balon za záda brankáře Courtoise - 2:1.

A nebylo to všechno, protože po další akci Diega Perottiho a jeho následném trochu přetaženém centru se k balonu dostal Gerson a jen těsně neusměrnil míč do sítě! Ani ve druhém poločase se herní schéma příliš nezměnilo, i když na hostech byla vidět větší chuť útočit. Z dálky se pokoušel prosadit Kevin Strootman a po něm také mladík Gerson. Chelsea nehrozila směrem dopředu tolik jako v první půli, na což trenér Conte zareagoval vysláním Pedra do hry.

Další branku ale měli na svědomí Giallorossi. Federico Fazio s míčem u nohy a hlavou nahoře našel nádherným pasem Edina Džeka. Toho domácí obránci příliš nehlídali možná kvůli vědomí, že Džeko v barvách Manchesteru City Chelsea nikdy gól nedal. Dnes ale ano, protože volejem poslal balon přesně za záda brankáře Courtoise - 2:2.

V dílně Edina Džeka toho ale bylo víc. Dvacet minut před koncem se totiž Diego Perotti prohnal až k vápnu, kde jej fauloval Bakayoko. Nařízený volný přímý kop si vzal na starosti Aleksandar Kolarov, který potvrdil skvělou spolupráci z Manchesteru City také v dresu Giallorossi. Přesně umístěná hlavička Edina Džeka a AS otočilo skóre!

Úžasné utkání pokračovalo ve strhujícím tempu. Po krátké souhře totiž odeslal střídající Pedro citlivý centro do vápna AS a nikým nehlídán si na něj naskočil Eden Hazard - 3:3! Devět minut před koncem pak Edin Džeko těsně před bránou odmítl hattrick a hlavou poslal balon mimo tři tyče.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (360)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele