7. kolo
01.10.2017 18:30 CET
3 : 2
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Athletic Bilbao 3:2

Valencia potvrdila výtečný start do sezóny, ani v rámci sedmého kola neutrpěla porážku a posunula se už na senzační třetí místo tabulky za Barcelonu a Sevillu. Bilbao naopak potvrdilo, že marně hledá zašlou slávu z minulého ročníku, nedaří se mu v LaLize ani v Evropské lize, a na své další vítězství čeká už šestý zápas v řadě.

Mohl by to být pro Netopýry po dlouhé době opravdu povedený rok. Využívá toho, že se může plně soustředit pouze na domácí soutěž, a už letos dokázal například zaskočit oba madridské giganty. Athletic Club vždy patří k těm nejnepříjemnějším protivníkům. Baskičané však jednoduše nedokázali odčinit minulý překvapivý nezdar se Zarjou v EL.

Moc se jim totiž nevydařil první poločas, v němž inkasovali celkem dvakrát. Už ve 23. minutě se snažil otevřít skóre utkání José Gayá, nicméně jeho pokus dokázal zlikvidovat gólman Kepa. O pár chvil později se v obrovské šanci objevil nikým nehlídaný Goncalo Guedes, avšak jeho střelu na poslední chvíli zablokoval vracející se stoper Unai Núňez.

Jen o minutu později se již Valencia ujala zaslouženého vedení. José Gayá zleva poslal přihrávku do středu pokutového území, odkud Zaza svou levačkou usměrnil balón nechytatelně pod břevno. A ve 34. minutě trefil ve vápně pronikajícího Rodriga nešetrně do obličeje Kepa, kopala se penalta, a tu proměnil hravě Dani Parejo.

Bilbao každopádně střetnutí zdramatizovalo zhruba po hodině hry. Mikel Vesga zleva poslal dlouhý centr do šestnáctky, tam si míč elegantním způsobem zpracovával Aduriz, jenž poté z otočky pravačkou zamířil ke vzdálenější tyči. V 65. minutě následně odmítl vyrovnat hlavou Unai Núňez, a tak tohle neproměnění domácí na druhé straně potrestali.

Znovu si vytvořili dvougólový náskok v 66. minutě. Kepa špatně odhadl dlouhý pas Martína Montoyy a vyběhl z brány o něco později, než naběhnuvší Rodrigo, a ten ho tak hlavou stačil překonat. Hosté ve zbývajícím čase stačili pouze snížit. Po standardce Susaety se na zadní tyči propracoval k hlavičce Raúl García a usměrnil míč nečekaně přesně do sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na 2 zapomente, pánové majitel sázkovek .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty buzny se nás snažily neskutečně vysokým kurzem odradit od sázky na jedničku. Tentokráte jim to nevyšlo .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za co ?

Reagovat
smazaný uživatel

za ty buzny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele