32. kolo
21.04.2024 16:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Aleksandar Sedlar v souboji s Alexanderem Sörlothem (© AFP)

Silný výkon Almeríe na první domácí výhru nestačil. Villarreal vydřel tři body v nastavení

Poslední Almería nedokázala ani ve 32. kole LaLigy zvítězit na domácí půdě, když nakonec padla s Villarrealem 1:2. Hosté vstoupili do utkání lépe, jelikož je už ve 25. minutě poslal do vedení Ilias Akhomach. O náskok však Žlutá ponorka brzy přišla, neboť na její obranu nalezl po půlhodině hracího času recept Choco Lozano. Rojiblancos sice předvedli pravděpodobně nejlepší výkon v letošní sezoně, i přesto však z duelu odešli poraženi, v nastaveném čase totiž strhnul zápas na stranu favorita kanonýr Alexander Sörloth.

Hráči Villarrealu přijížděli na půdu Almeríe s cílem zlepšit si po dvou těžkých střetnutích bez vítězství náladu. Proti poslednímu celku tabulky byla totiž Žlutá ponorka velkým favoritem, a to mimo jiné i proto, že Rojiblancos od startu sezony nedokázali zvítězit ani v jednom domácím zápase. Zastřílet si chtěl zajisté i Sörloth, jenž stále mohl teoreticky pomýšlet na trofej za nejlepšího střelce celé soutěže.

Už ve čtvrté minutě se objevil Lozano po dlouhém nákopu sám za obranou, zradilo ho ovšem zpracování, a proto střílel z velkého úhlu, což znamenalo, že Filip Jörgensen mohl zůstat v klidu. Honduraský útočník měl další možnost zhruba po odehrané čtvrthodině, když se opřel do odraženého balonu, opět ale mířil vedle. Naopak Žlutá ponorka využila hned svou první šanci po rychlém protiútoku, na jehož konci stál Akhomach. Rojiblancos však dokázali rychle odpovědět. O srovnání skóre se postaral ve 30. minutě Lozano hlavičkou mířenou do levé části branky.

Almeriensistas pokračovali ve velmi aktivní hře i po změně stran. V 51. minutě si navedl Jonathan Viera balon na hranici pokutového území a vyslal razantní projektil, proti kterému se předvedl hostující gólman velmi dobrým zákrokem. Španělský záložník byl součástí další nebezpečné akce v 65. minutě, při které poslal skvělým pasem za obranu Lozana, který z úrovně malého vápna jen těsně minul levou tyč. V závěru mohl Bertrand Traore poslat celek z Villarrealu do vedení, jeho rána z blízka však pouze těsně minula brankovou konstrukci. Nakonec se žlutí mohli radovat poté, co se dostal k balonu nejlepší střelec týmu, Sörloth, jenž zavěsil nechytatelně do pravého horního rohu.

Villarreal tak v Almeríí nezaváhal a domů si odvezl tři body. V následujícím kole vyzve 28. dubna Vallecano, Rojiblancos se utkají o dva dny dříve s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele