32. kolo
21.04.2024 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Ander Barrenetxea (© AFP)

O Evropu bojující Real Sociedad odpověděl na výhru Betisu ztrátou s tápajícím Getafe

Hráči Realu Sociedad ve 32. kole LaLigy pouze remizovali na půdě Getafe 1:1. Baskové nakročili k bodovému zisku už ve 13. minutě, kdy hostující celek předvedl perfektní protiútok, na jehož konci byl přesně hlavičkující Ander Barrenetxea. Domácí však dokázali odpovědět ještě v úvodní půli zásluhou Juanmiho Latasy. Tým ze San Sebastiánu tak sice prodloužil svou sérii bez prohry na číslo pět, jeho náskok na šesté pozici se však při dvou výhrách Betisu po sobě ztenčil už jen na tři body.

Getafe ani zdaleka neprožívalo ideální období, jelikož z posledních sedmi zápasů vyhrálo jen jednou. Úpadek formy mohla zapříčinit ztráta motivace v závěru sezony, neboť Azulones okupovali klidný střed tabulky bez šancí na pohárové příčky. O ty naopak bojoval Real Sociedad, který po třech ligových výhrách překvapivě zaváhal s Almeríí a jeho náskok na sedmou Valencii se ztenčil na tři body.

Po úvodní opatrné hře obou týmů to byl právě La Real, jenž si ve 13. minutě vypracoval první šanci a naplno ji zužitkoval. Barrenetxea našel na hranici malého vápna výborný centr Sheraldo Beckera z pravé strany a zamířil nechytatelně do odkryté části branky. Chvíli před odehranou půlhodinou předvedl Álex Remiro dva skvělé zákroky proti jedné ze střel a následné dorážce. Hned poté se však dostal Latasa po skvělém pasu Masona Greenwooda k dalšímu zakončení hlavou, na které už byl hostující gólman krátký. V úplném závěru první půle se odhodlal Arsen Zacharjan ke střele na hranici pokutového území, svou přízemní ránu ovšem poslal přesně doprostřed, takže nepředstavovala větší nebezpečí.

Na první nebezpečnou situaci ve druhé půli si museli diváci počkat do 55. minuty. Oscar Rodriguez se ujal zahrání volného kopu a byl velice blízko skórování, trefil totiž pravou tyčku, od níž se balon vznášel nad brankovou čarou do chvíle, než ho do bezpečí odklidil Robin Le Normand. Zhruba 10 minut před koncem se Beňat Turrientes rozhodl vypálit po individuální akci ze střední vzdálenosti, jeho projektil směřující doprostřed branky ale bez problému zlikvidoval domácí gólman.

Vyrovnaný zápas tak nakonec divákům vítěze nenabídl. Getafe se 26. dubna v dalším ligovém kole střetne s Almeríí, Baskové vyzvou o den později na souboj Real Madrid.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele