32. kolo
20.04.2024 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Artem Dovbyk (© AFP)

Girona udělala proti potápějícím se Pirátům z Cádizu další krok vstříc Lize mistrů

Fotbalisté Girony porazili ve 32. kole LaLigy outsidera z Cádizu 4:1, a natáhli tak domácí neporazitelnost už na 13 zápasů. Katalánci rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, v němž se trefili Eric García a Iván Martín. V 71. minutě si pak ještě 18. brankou v ročníku upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže Arťom Dovbyk. Zatímco Gironistes tedy drží pohodlný náskok na třetím místě tabulky, hostujícím Pirátům se i vinou vítězství jejich konkurentů vzdálila záchrana na rozdíl šesti bodů.

Svěřenci kouče Míchela si i přesto, že ztratili šance na zisk ligového titulu, stále šli za vysněnou Ligou mistrů. Poslední kolo bíločerveným nevyšlo, když padli s Atlétikem 1:3, což ovšem mohli napravit před domácím publikem, kde od startu sezony prohráli pouze jednou. To určitě nebyla dobrá zpráva pro Cádiz, který i přes porážku s Barcelonou stále živil naděje na záchranu, neboť na Celtu Vigo ztrácel před víkendem jen tři body.

Podle očekávání se Girona do svého soupeře obula hned od úvodního hvizdu a už v deváté minutě mohla slavit. Centr Sávia si našel na hranici malého vápna host z Barcelony García a hlavou poslal domácí tým do vedení. O zvýšení náskoku se poté pokoušel ukrajinský kanonýr Dovbyk, ale míč dostal do sítě z jasného ofsajdu. Co se nepovedlo jemu, dokázal ve 22. minutě Martín, který stál na konci pohledné kombinace hráčů Girony. Před odchodem do šatny ještě Sávio rozezvučel břevno.

Bíločervení po pauze zvolnili tempo a nechali hrát i svého soupeře. Ten však předvedl pouze střelu z kopačky Lucase Pirese doprostřed brány. O tom, že si Žlutá ponorka ani proti Gironě nepřipíše první venkovní výhru v sezoně, definitivně rozhodl Dovbyk po druhé asistenci Miguela Gutiérreze. Na konci zápasu se s góly roztrhl pytel. Skóre korigoval v 81. minutě po rohovém kopu Gonzalo Escalante, na což okamžitě reagoval střídající Portu.

Girona tak doma potvrdila roli favorita a získala tři body. V příštím kole se 29. dubna utká s Las Palmas, Cádiz vyzve o den dříve Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele