20. kolo
20.01.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

UD Las Palmas - Valencia CF 2:1

Valencia prožila možná jeden z nejhorších zápasů této sezóny a hodně nečekaně ztratila na půdě do této doby posledního Las Palmas, které disponuje suverénně nejhorší obranou LaLigy. Především druhý poločas byl pro Netopýry doslova jednou velkou katastrofou. Dohrávali ho totiž hned bez dvou vyloučených hráčů.

Pro hosty byla tahle porážka vůbec první v novém roce. Se svým soupeřem se utkali hned dvakrát teprve nedávno v rámci osmifinále Copa del Rey a zkraje ledna uhráli na Estadio de Gran Canaria remízu. Tentokráte však domů nepřivezli ani bod. Odmítli tak vecpat se na druhou pozici poté, co Atlético Madrid doma rovněž nečekaně zaváhalo s Gironou.

Přitom vstup do tohoto střetnutí se jim vydařil náramně. Nacho Gil už v 5. minutě našel svým centrem z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčce naskakujícího si Santiho Minu, jenž hlavou dopravil míč snadno do sítě. A následně mohl Santi Mina po samostatném sólu přidat ještě jednu branku, jenže jeho střelu zastavila po zákroku brankáře Chichizoly tyčka.

Domácím se podařilo srovnat po dvaceti minutách hry. Peňalba poslal jemný oblouček do šestnáctky, kde Calleri sklepl balón pro Jonathana Vieru, a ten ho z blízkosti pohodlně uklidil pod břevno. Do poločasu ještě mohl změnit průběžný nerozhodný výsledek Maksimovič, ovšem Chichizola se mezi třemi tyčemi nenechal nachytat na švestkách.

Zkraje druhého dějství přišel na řadu zřejmě rozhodující moment celého utkání. Gabriel Paulista kopl ve vápně Calleriho, sudí José Munuera nařídil ve prospěch Las Palmas pokutový kop, a protože valencijský stoper neudržel nervy na uzdě poté, co inkasoval první žlutou kartu, vyčinil hlavnímu arbitrovi, a ten mu ihned ukázal ještě jednu.

Calleri se pak z bílého puntíku nezmýlil a určil konečný stav. V deseti se pak Los Che těžko obracel nepříznivý vývoj tohoto souboje. Jeho soupeř naopak mohl v 60. minutě náskok navýšit, kdyby Tana v krkolomné pozici z blízkosti překonal gólmana Neta. Jinak však vlastně celek z Kanárských ostrovů udržel těsný náskok pohodlně až do konce.

Las Palmas se naposledy zaradovalo z vítězství na začátku prosince, do té doby napříč všemi soutěžemi hned pětkrát prohrálo a pouze dvakrát remizovalo. Tenhle rezultát je pro něj v boji o záchranu zajisté hodně cenným výsledkem. Valencia mimochodem v 87. minutě inkasovala ještě jednu červenou kartu, ze hřiště se poroučel po druhé žluté kartě také Rúben Vezo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fujtajbl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele