8. kolo
15.10.2017 20:45 CET
3 : 6
(0:2)

Reportáž

Valencia vyhrála na Betisu 6:3 a je druhá za vedoucí Barcelonou.

Neuvěřitelné utkání se odehrálo v Andalusii na půdě Betisu. Valencia tam v průběhu zápasu vedla už o čtyři góly, ale Betis se díky třem brankám vrátil do zápasu, jenomže nakonec stejně prohrál, protože v závěru Netopýři přidali další dva góly. Valencia vyhrála na Betisu 6:3 a vyhoupla se už na druhé místo za vedoucí Barcelonu.

Od začátku zápasu panovala na stadionu Benita Villamarína skvělá atmosféra. Oba celky se prezentují ofenzivním fotbalem, takže vše vypadalo na parádní fotbalovou podívanou a vskutku tomu tak bylo.

Bohužel pro domácí se však začala prosazovat výhradně Valencia, která poprvé udeřila ve 35. minutě. Parejo rozehrál rohový kop a Kondogbia hlavou zatloukl balón do sítě. Francouzský záložník byl v pokutovém území trestuhodně nehlídán. Betis se sice snažil o odpověď, ale Valencia ho k ničemu nepustila a naopak v závěru prvního poločasu si vytvořila tlak a podruhé udeřila. Výsledkem náporu byla naprosto fantastická rána Guedese, na kterou Adán neměl nárok.

V 53. minutě dostali domácí šanci vrátit se do zápasu. Sudí Sánchez viděl Kondogbiovo hraní rukou a nařídil pokutový kop. Jenomže León tíhu okamžiku nezvládl, trefil střed branky a gólmana Neta, takže Valencia dál vedla o dvě branky. O chvíli později navíc zvýšila už na 3:0, když využila dalšího katastrofálního bránění rohového kopu. Parejo znovu poslal krásný centr a tentokrát Rodrigo Moreno hlavou překonal Adána. A když si pak v 74. minutě pohrál s obráncem Mandim Santi Mina a tečovanou ranou zvýšil na 4:0, zdálo se být hotovo. Pravdou je, že Minově brance předcházela Gayova ruka, po které se měla hra přerušit, ale na to už se nikdo ptát nebude. V tuto chvíli by si na Betis už asi nikdo nevsadil, jenomže domácí se dokázali vrátit do zápasu.

Obrovskou chybu v rozehrávce defenzívy Valencie využil Campbell umístěnou střelou k tyči a hned vzápětí se vyhnul ofsajdové pasti Antonio Sanabria, kličkou brankáři si otevřel branku a zakončil. Betis deset minut před koncem ztrácel dvě branky a byl tedy zpátky ve hře. V 84. minutě přidělal kouči Marcelinhovi další vrásky brankou na 3:4 Tello, opět krásným technickým obstřelem a Betis už ztrácel jediný zásah! Stadion Benito Villamarín byl v euforii a hnal domácí za vyrovnáním. Ti se tak trochu nechali strhnout skvělou atmosférou a ještě více otevřeli hru, což se stalo osudným.

Dvě minuty před koncem dostal pas za obranu Simone Zaza a nekompromisní dělovkou vrátil Valencii dvoubrankový rozdíl. Ve třetí minutě nastavení pak ukončil bláznivé utkání šestou brankou do sítě Betisu Pereira. Valencia vyhrála v Seville 6:3, zůstává nadále neporažena a je už druhá za vedoucí Barcelonou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
Assassin11

2:2

Reagovat
Messiáš

Remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele