29. kolo
19.03.2011 22:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Real vyučil v derby Atlético z efektivity

I další madridské derby se stalo kořistí Realu Madrid, který zvítězil na hřišti soupeře 2:1. Oba góly Bílého baletu padly v prvním poločase, v závěru druhého snižoval nejlepší hráč domácích Kun Agüero. Z dalších patálií vytáhl hosty spolehlivě chytající Casillas.

Série nevýher Atlética proti městskému rivalovi už nabývá epických rozměrů. Ani tentokrát se "colchoneros" nemohli radovat a v této sezóně s Bílým baletem ani jednou nebodovali. Real se ale o výsledek mohl obávat, ovšem bohužel pro domácí přišlo snížení příliš pozdě.

Domácí nastoupili ve stejné očekávané sestavě jako před čtrnácti dny proti Villarrealu, trenér hostí Mourinho základní jedenáctku zdefenzivnil v záloze, když místo Di Maríi poslal na hřiště Lasse. Původně očekávaného Adebayora a Arbeloou nahradili Benzema a Marcelo. Hned první akce obou posledně jmenovaných v brejku zaváněla nebezpečím, ale Benzema minul.

I další dvě šance patřily hostím, nejprve Ronaldův přímý kop nadvakrát zneškodnil De Gea, poté Khedira po přiťuknutí znovu prověřil mladého brankáře Atlética. Hosté se dostávali celkem snadno přes domácí obranu, Lass prokličkoval až do vápna, ale na jeho centr nedosáhl další defenzivní záložník Khedira.

Ve 12. minutě se ale Real ujal vedení. Xabiho pas prostrčil Khedira na Benzemu a ten zkušeně proti De Geovi proměnil. Domácí odpověděli tvrdou střelou Reyese z přímého kopu, kterou Casillas vyrazil. Pak pálil po akci Benzemy halfvolejem Lass, ale ani De Gea se nenechal překvapit, stejně jako poté Casillas, který postupně v průběhu tří minut zlikvidoval střelu Aguera, hlavičku Godína a další pokus agilního Kuna.

Utkání se hrálo nahoru dolů, na centr Marcela nedosáhl Ronaldo, další pokus Aguera opět zlikvidoval Casillas. Ve 32. minutě už skore ve prospěch Realu narostlo. Nejprve se Ronaldo dožadoval penalty, rozhodčí nereflektoval, míče se ujal Marcelo, nasměroval přihrávku na Özila, který zpoza vápna přehodil De Geu.

Poslední dvě šance měl v prvním poločase Ronaldo, jeho první střela šla nad, druhou De Gea vyboxoval. Atlético začalo aktivně druhé dějství - Forlán střílel do boční sítě ve 48. minutě, střídající Koke prověřil Casillase o tři minuty nato a brankář Realu vychytal i Agüera v souboji jeden na jednoho. Özil odpověděl křižnou střelou mimo.

Domácí byli i nadále snaživí, v 66. minutě měl však šanci Ronaldo, ale minul branku Atlética. Pak se dalších dvacet minut odehrálo ve znamení spíše soubojů, které celkem benevolentně pískající sudí ani příliš karetně nehodnotil. Atlético vykřesalo jiskřičku naděje v 86. minutě a vsítilo zasloužený úspěch po akci Agüera, který si narazil s Kokem a k vzdálenější tyči skóroval.

Přes veškerou snahu to bylo ze strany domácích takřka všechno, jedinou příležitost měl v nastavení Godín, ale jeho hlavička byla pro Casillase snadným soustem. Real udržel ztrátu na Barcelonu, zatímco Atléticu se mírně vzdálily pohárové příčky.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

těžkej zapas,ale věřím ve výhru...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

snad jo.... ted přijde serie težkých zápasů. Veřim Realu !

Reagovat
smazaný uživatel

Atletiko hodně v posledních zápasech inkasuje, kdežto Real spoléhá na kvalitní zajištěnou obranu s rychlím přechodem do útoku, proto věřím že Real vyhraje 0:2, popřípadě 1:2 HALA MADRID!! VAMOS MERENGUES!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady je to jasny 2:2 vsadim vse

Reagovat
smazaný uživatel

Oukej, ukaž mi tiket, kolik si vsadil na výsledek 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 1-Forlan,-C.Ronaldo

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1, bohužel

Reagovat
FCBjhonysFCB

2:1 (Reys, Agüero - Adebayor)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
PePiG7

1-2 Forlan-2x C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

derby....4:3 pro domácí hehe

Reagovat
Losinho

0:2, Atleti to na Real neuměj.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím ve výhru. Real má teď dobrou formu a pokud neprohraje, neztrácí ještě naději na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba daju gol

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle. Důležitá výhra s těžký soupeřem.

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID Marcelo úžasná nahrávka Ozilovi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele