základní část, 13. kolo
27.10.2018 15:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

MFK Karviná - Sigma Olomouc 2:3

Olomouc se zdá být již na dobré cestě. Hanáci otočili nepříznivý vývoj a v Karviné vyhráli 3:2. Za poslední čtyři kola získali deset bodů, což je o dost víc, než za prvních osm kol. Karviná se může zlobit jen sama na sebe, na bodový zisk jí nestačilo ani dvoubrankové vedení čtvrthodinu před koncem.

V Karviné se utkaly dva celky, které zatím bojují ve spodku ligové tabulky a nebyl to vůbec špatný fotbal. Už začátek utkání ukázal, jak moc chtěly oba týmy bodovat. V 16. minutě měl na kopačce první branku Lingr, s jeho skákavou střelou měl Buchta velké problémy. Neposedný balón ale zkrotil a prozatím udržel nerozhodný výsledek 0:0. Karviná měla v první pětačtyřicetiminutovce více ze hry, ale své gólové příležitosti nebyla schopná proměnit.

Ve 41. minutě si domácí vytvořili před Buchtou velký závar a oporu Sigmy nepřekonal v tutovce Janečka. Z dálky pak ještě pálil Moravec, ale také bez úspěchu. Na druhé straně zkoušel technicky střílet Zahradníček a moc nechybělo, aby balón skončil v horním rohu Berkovcovy branky.

I po změně stran se hrál dobrý fotbal a v 51. minutě měla velkou šanci Sigma. Centr Falty zakončil Zahradníček a takřka jistý gól nakonec stihli obránci odkopnout. Diváci se nakonec dočkali úvodní branky po hodině hry. Při bránění rohového kopu si nedovoleně počínal zkušený Vepřek a sudí odpískal ve prospěch Karviné pokutový kop. Lukáš Budinský nezaváhal a Karviná vedla v důležitém utkání 1:0.

O sedm minut později pak propukla karvinská radost ještě jednou. Budínského centr vrátil z úhlu do ohně Ba Loua a Dávid Guba zblízka zavěsil. Až druhá branka Hanáky konečně probudila a Pilař mohl zanedlouho snížit, jenomže branku po hezké kombinaci přestřelil. V 79. minutě to ale přeci jenom přišlo. Nešpor posunul balón k rozeběhnutému Faltovi a ten střelou po zemi snížil. A hned za další dvě minuty už bylo vyrovnáno. Pilař přihrál Jiřímu Texlovi a ten v šestnáctce překonal brankáře Berkovce. Karviná během dvou minut přišla o dvoubrankový náskok. To nejhorší ale pro ní přišlo za dalších šest minut. Po centru Lalkoviče se hlavou trefil i Pavel Dvořák a Sigma tím dokonala famózní obrat!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jemelka nehraje, ale hraje pilar tudiz oba gol jisty, sigma da urcite

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele