13. kolo
31.10.2014 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:0

Mladá Boleslav se po výhře nad Klokany posunula na současnou čtvrtou příčku v nedokončené tabulce Synot ligy. Utkání to ale v žádné případě nebylo pohledné a nejeden divák zřejmě uvažoval, zda neodejde dřív. Utkání rozhodl jedinou brankou Mickaël Tavares, který se trefil po půlhodině hry.

Klokani nehráli špatně a v dosavadním průběhu jim patřila sedmá příčka, ale dnes narazili na nepříjemného soupeře. Mladá Boleslav se ale také nepředvedla a po útrpném výkonu si připsala tři body snad jen díky náhodě. Skalákův roh hlavou Ščuk usměrňoval na bránu, ale míč byl obrannou linií odražen mimo. Skalákův roh prodloužil hlavou Ďuriš, jenže ten nenašel nikoho ze spoluhráčů v ideální střelecké pozici. V prvních minutách hrála jen a jen Mladá Boleslav, Klokani se bránili.

Přesto se do první akce utkání dostali právě hostující hráči, kteří šli dva na jednoho a pohotový Bratanovič nastřelil pouze brankáře Hrušku, který trochu vyběhl. Následně se tři hráči v zeleném byli po rozehrání standardní situace sami v šestnáctce a Mikuš hlavičkoval pouze do náruče brankáře Hrušky. Bylo to ale z celkem obtížné pozice. Skalák hlavičkoval v pádu slabě, takže Švenger neměl potíž sebrat balón. Do další akce spěchal opět aktivní Bratanovič, který z úhlu znovu nedokázal Hrušku překonat. Jeho rána na zadní tyč skončila mimo tři tyče.

Po třiceti minutách si velkou chybu na své konto připsal jinak dobře zasahující brankář Švenger, který neuhlídal neposedný balon. Mickael Tavares se dostal k hlavičce po přímém volném kopu Bartla a míč hlavou uklidil k levé tyči. Zdálo se, že Švenger šanci zlikviduje, jenže míč mu propadl mezi rukama - 1:0 pro domácí tým.

Do velké šanci se hnal Ščuk, ale v pokutovém území střílet nemohl a míč se snažil na dlouhou nohu posunout na Mageru, jenže jeho snaha nebyla správně načasovaná a přihrávka příliš dlouhá. Klokani se do druhé půle chystali vstoupit s větší slávou. Rada rozehrál přímý volný kop po faulu Ďuriše na hlavu Musquerovi, který hlavou poslal míč mimo Hruškovy tyče. Lietava o pár minut později vypálil ze střední vzdálenosti do středu brány, kde však stál připravený brankář Hruška a míč uklidil do své náruče.

Dvacet minut před koncem Kysela poslal z těžké pozice a rychlého běhu výborný centr do pokutového území na Wágnera, který míč hlavou vracel ke Ščukovi. Ten se ale k míči už nedostal, když včas zasáhla obranná linie. Brankář Švenger sváděl několik soubojů se Skalákovou technikou, ale vždy si poradil a míč alespoň vyboxoval mimo tři tyče. Do poslední šance se probojovával Rada, ale jeho centr s vypětím všech sil odhlavičkoval Navrátil. Nakonec se jediná rána Tavarese ukázala jako klíčová.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele