30. kolo
12.05.2012 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Dukla Praha 2:1

Fotbalisté Olomouce zakončili ligovou sezonu domácím vítězstvím 2:1 nad Duklou Praha. Vítězný gól vstřelil v 56. minutě Schulmeister. Fotbalová Sigma končí v tabulce na jedenáctém místě, Dukla na šestém.

Diváci na Andrově stadionu dlouho na první branku nečekali. Již ve druhé minutě otevřel skóre domácí Varadi, jenž krásně přeloboval brankáře hostí Kučeru. Pro Olomouc to byl parádní vstup do zápasu. Dukla dokázala odpovědět na úvodní gól soupeře už v 11. minutě, kdy po rychlém brejku hostí překonal olomouckého brankáře Zlámala Svatonský, jenž útočnou akci zakončil dorážkou do odkryté sítě domácích. Ve 23. minutě ohrozil domácí branku hostující Hanousek, jenž z pětadvacetimetrové vzdálenosti jenž nebezpečnou ránou prověřil Zlámala, ten jeho pokus vyrazil na roh. Hanáci si do konce půle také dokázali vypracovat zajímavou šanci, která však postrádala důraz Ordoše. Ten po pěkném Schulmeistrově centru nedůrazně hlavičkoval, s jeho míčem si brankář Kučera poradil. Do přestávky se už nic výrazného neudálo, a tak oba týmy odešly do šaten za vyrovnaného stavu 1:1.

I v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky byli aktivnější fotbalisté Sigmy. V 54. minutě se mohl ze svého druhého gólu radovat Varadi, jenž po přízemním centru Vepřeka vyslal prudkou střelu mimo bránu. Domácí osazenstvo nemuselo zoufat, protože o několik okamžiků později se opět domácí tým dostal do vedení zásluhou Schulmeistra, jenž přízemní křížnou střelou nedal šanci dukelskému gólmanovi. Hosté mohli opět vyrovnat, do obrovské šance se dostal v 70. minutě Hanousek, jenž na penaltové značce pálil mimo bránu! O šest minut později se opět hosté přihlásili o slovo, když z pravé strany běžel sám Sklenář na Zlámala, ale ten bravurním zákrokem jeho pokus zlikvidoval. V 85. minutě byl u další šance opět hostující Hanousek, ale jeho hlavička z malého vápna však mířila pouze na dobře postaveného brankáře Zlámala. V závěru utkání mohl domácí Ordoš zvýšit na 3:1, ale ve stoprocentní šanci selhal. V pokutovém území trefil brankáře Kučeru, ten nohama jeho střelu vyrazil.

Autor: David Křížka / čtk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

5:5

Reagovat
HullCity

Možná trochu hloupá otázka:může Sigma do EL?

Reagovat
ryzskej

Už je to zařízené. Papaláši z UEFY nejsou drazí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele